Една от най-шумно рекламираните екстри на най-новия графичен флагман на AMD е наличието на цели 16 GB високопроизводителна HBM локална видео памет. Много рецензенти спекулираха в ревютата си за новия адаптер, че причината за това е доста тривиална. Според общото мнение Radeon VII всъщност е леко модифицирана версия на професионалния ускорител Radeon Instinct MI50, който също разполага с 16 GB видео RAM.

Промяната на вътрешната архитектура на адаптера така, че да работи с по-малко количество памет, вероятно би оскъпило допълнително крайната цена на продукта, който и така не е никак евтин.

Въпреки смелите твърдения на компанията обаче практическите тестове по категоричен начин показват, че дори в чудовищна резолюция като 8К нито една съвременна видеоигра не се нуждае (респективно не се възползва) от огромния локален видео буфер на картата.

През уикенда в YouTube се появиха тестове на канала TheSpyHood на 8 видео гейм заглавия, работещи в резолюция от цели 7680 х 4320 пиксела. В теста са включени игри като Battlefield V, Strange Brigade, Far Cry 5, Counter Strike Global Offensive, Crysis 3, Hitman 2, Resident Evil 2 Remake 2019 и Assassin's Creed Odyssey.

От тях ясно личи, че 8 GB видео памет биха били напълно достатъчни за нормалната работа на картата, а там където резултатите са ниски, вината за това е на самия графичен процесор, а не в липсата на достатъчно локална RAM.

Последното много ясно личи от директното сравнение с лидера на конкуренцията – Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, която разполага с „едва“ 11 GB видео памет.

Как да направите сайта си по-сигурен и надежден?

---

За „David Bowie Is?”, музикалните приложения и защо не трябва да използваш телефона си единствено за „Facebook” браузинг

---

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Тагове: