По-рано тази седмица OnePlus пусна своята OnePlus 11 Concept идея, която разполага с вградена система за течно охлаждане. Въпреки че това е интересно развитие, то всъщност не помага на геймърите, използващи смартфони за хобито си, тъй като този телефон никога няма да види комерсиална версия.

За да отговори на геймърите, които търсят решения за охлаждане на смартфони, OnePlus 45W Liquid Cooler може да бъде добър вариант. Разкрит вече на Световния мобилен конгрес 2023, мобилният аксесоар се закрепва на гърба на вашия смартфон и използва течен охлаждащ агент, за да предпази телефона ви от прегряване, което на свой ред ще намали производителността на процесора.

Охлаждането на процесора по време на тежки игрови сесии може да помогне за поддържане на консумацията на батерията под контрол и за поддържане на висока честота на кадрите. Това може да е разликата между победата и загубата за сериозните и конкурентни геймъри в онлайн надпревари.

Течният охладител се състои от две части. Първият е скоба за смартфон, която се захваща на гърба на телефона ви. Кабел свързва това с втората част, която е малка кутия с размерите на модем. Веднага след като свържете телефона си с устройството, той автоматично се включва и започва да се охлажда.

Онези, които сами опитаха решението, останаха много впечатлени. Само след около 10 секунди на гърба на телефона устройството изстива. Гърбът на телефона беше леденостуден, когато е изваден от скобата. OnePlus твърди, че охладителят може да намали температурите с до 20 градуса по Целзий (около 36 градуса по Фаренхайт).

За съжаление OnePlus няма информация относно цената или наличността на течния охладител OnePlus 45W. Ще ви държим в течение, след като и ако компанията даде повече информация.

Снимка: Pikrepo

Виж още: OnePlus обеща 4 години на Android ъпдейти не само за флагманите си