От Opel анонсираха предстояща премиера на своя нов, нетрадиционен прототип Flextreme GT/E, който ще бъде представен на предстоящото изложение в Женева. Това е футуристичен автомобил с хибриден двигател, уникално красив дизайн и оборудван с високи технологии. Моделът е концептуален и прилича по-скоро на кола на Агент 007, отколкото на конвенционално превозно средство.

Opel Flextreme GT/E има интересни врати, които разполагат със светлинни датчици, вместо ръчки, и реагират, когато протегнете ръка към тях. Освен това автомобилът няма стандартните огледала за обратно виждане, а миниатюрни видеокамери. В покрива пък е вграден стъклен панел с изменяща се степен на прозрачност.

Купето на прототипа напомня по форма това на най-големия към момента модел на компанията Insignia Sports Tourer. Отличава се с обтекаема форма, остър като нож профил, "разсичащ" въздушните потоци. Така е постигнат коефициент на въздушно съпротивление от 0.22. Интересна особеност е, че за допълнително охлаждане на батериите и електрониката хибридът разполага с вентилационни отвори в задната си част.

Концептът работи със специална система за задвижване E-REV, каквато има при Chevrolet Volt и Opel Ampera. Тя черпи захранване от литиево-йонни батерии, монтирани в Т-образен блок в пространството под багажника и задните седалки. Flextreme GT/E развива скорост от 200 километра в час.

Тагове: