Австралийският съд глоби Apple с 6.6 милиона долара, защото компанията е отказала да оправи iPhone и iPad модели, които преди това са били поправяни с части от трети страни. Потребителите помолиха „ябълките“ за помощ, когато телефоните им получиха Error 53.

Error 53 всъщност представлява софтуерен ъпдейт, който прави телефоните, поправяни с неоригинални части, неизползваеми. Когато той се появи още през 2016, Apple казаха, че е направен от мерки за сигурност. Идеята е iOS да разпознава дали е използван легитимен Touch ID. Вместо обаче да бъде блокиран само сензорът за пръстови отпечатъци, целият телефон става неизползваем.

За щастие компанията от Купертино успява да оправи проблема. От компанията обаче признават, че са подвели поне 275 австралийски потребители, като са им казали, че устройствата им не отговарят на условията за ремонт. След това обаче са помогнали на около 5 000 клиенти, изправени пред същия проблем. Така заради по-малко от 300 устройства, Apple трябва да плати много сериозна сума.

Тагове: