Новините в момента може да се въртят около Galaxy S23, но Samsung няма да е единственият производител, който ще влезе в заглавията тази седмица. Скорошно изтичане на информация разкри подробности за следващите водещи телефони на Oppо.

Според изтичане на информация, открита в Weibo, през следващия месец цели три версии на Oppo Find X6 ще станат официални. Потребителят fenibook публикува екранни снимки на три различни модела, които включват две Pro версии и една базова версия.

В допълнение към предоставянето на изображения на споменатите устройства изображенията разкриват и информация за всеки модел. Изглежда, че една от Pro версиите може да използва чип Snapdragon 8 Gen 2, а другата може да работи с чип MediaTek Dimensity 9200. Що се отнася до базовия модел, изглежда, че може да съдържа чип Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Фокусирайки се върху камерата, изглежда, че всяко устройство ще има тройна конфигурация от 50 MP. Всеки телефон обаче може да има различни сензори. Твърди се, че Pro моделът с чипа Snapdragon може да използва едноинчовия IMX989 сензор на Sony, докато другият Pro модел може да използва IMX890 сензори. Смята се, че базовият модел има сензор IMX890 за основната камера, ISOCELL JN1 за ултрашироката камера и IMX763 за телефото обектива.

Нещо друго, което и трите телефона могат да споделят, е 3D сензор Time of Flight (ToF), който използва времето на движение на светлината, за да измери разстоянието до обект. Те могат също да споделят 13-канален цветен сензор и RGBW IMX709 сензор с 32 MP резолюция за селфи камерата.

По отношение на конструкцията моделите Pro и базовият също може да са малко по-различни. И двата модела Pro се очаква да имат 6.82-инчов AMOLED дисплей със 120 Hz честота на опресняване, 5000 mAh батерии, 100 W кабелно и 50 W безжично зареждане и IP68 устойчивост на прах и вода.

Не е голяма изненада, но базовият модел може да е по-малък със 120 Hz 6.74-инчов AMOLED дисплей. Батерията също може да бъде по-малка, достигайки 4800 mAh с 80 W кабелно и 30 W безжично зареждане. Изглежда, че този телефон все още няма рейтинг за устойчивост на прах и вода.

Припомняме, че само преди месец Oppo пусна своите серии Find N2 и Find N2 Flip, но изглежда, че потребителите скоро ще могат да се сдобият с друг флагмански телефон на Oppo.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този празничен сезон донесе най-големия спад в продажбите на смартфони в историята