Panasonic обяви днес, че стартира специален фотографски проект със своите пълноформатни (full-frame) цифрови безогледални фотоапарати от серията LUMIX S, посветен на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

В духа на философията на олимпийските игри Panasonic подкрепя турнира вече над четвърт век, стартирайки от Зимните олимпийски игри в Калгари през 1988 г., като спонсор от най-висок ранг в Олимпийската програма за партньорство The Olympic Partner (TOP).

Panasonic подпомага серия от фотографски проекти на Адам Прити, световноизвестен спортен фотограф, снимащ за Getty Images, който използва система от фотоапарати от серията LUMIX S. Първият проект е озаглавен „Направи го видим“. Уникалните движения на спортистите при бягане на къса писта, скок на височина и джудо, които не могат да бъдат проследени с невъоръжено око, се визуализират с остатъчни образи от светлини посредством прикачване на светещи устройства, като светодиодни лампи, към спортната екипировка или части от тялото на спортистите. Заснемайки светлинните следи, начертани от движенията на всеки спортист, системата фотоапарати от серията LUMIX S демонстрира безпрецедентно представяне и качества, които ще бъдат показани в Токио 2020. Още проекти ще последват до 2020 г. Повече за проекта може да научите тук.

Вижте още: LUMIX DC-S1R на Panasonic получи наградата на EISA за Full Frame камера