Магазин за мобилна техника в Хонконг вече продава смартфона Google Pixel 3 XL три дни преди премиерата му. Цената, която му искат в момента, е над 2000 щатски долара, така че не бързайте да отваряте eBay. Местният кореспондент на Engadget, Ричард Лаи, успя да подсигури една бройка и публикува кратък преглед на устройството.

Според него Google Pixel 3 XL се усеща стабилен, с хубава конструкция и е добре окомплектован. Кутията съдържа USB-C слушалки, адаптер за 3.5 мм аналогови слушалки, преходник от USB-C към USB-A и 18 W USB-C зарядно.

 

Спецификациите на смартфона са 6.3-инчов OLED екран с резолюция 1440 x 2960, чипсет Snapdragon 845, 4 GB RAM (навярно ще има и версия с 6 GB RAM), 128 GB пространство и батерия с вероятен капацитет 3430 mAh. Операционната система е, естествено, Android 9.0 Pie в "натурален" вид.

Напук на тенденциите основната камера е само една на 12.2 мегапиксела с възможност за запис на видео до 4K/30FPS. Предната камера обаче е двойна, като втората е с широкоъгълен обектив за полупанорамни групови селфита. И двата сензора са 8-мегапикселови.

На този етап може да се каже, че знаем всичко основно за смартфона, изключая цените, на които ще се предлага. Вероятно ще научим и това преди 9 октомври, когато е официалната премиера на новите Pixel-и.

Тагове: