В най-празничния месец от годината, който обаче е издание 2020, подаръците са доста различни от това, което сме свикнали да очакваме. Някои напредничави рекламни кампании дори избягаха от традиционните образи на многочленното семейство, събрано около масата, или голяма група приятели, забавляващи се заедно с наздравици с чаши златисти мехурчета и брокат.

Тази година ще има нещо друго, което да свързва семейство и приятели, и от Apple решиха, че подаръкът им ще е наистина нещо, от което всеки има нужда - по-добро качество на Facetime разговорите. И докато доскоро HD 1080p беше преимущество единствено на по-новите модели, то с ъпдейта на iOS 14.2 от опцията ще могат да се възползват и собствениците на iPhone 8. Apple уточняват на страницата си, че това ще е възможно единствено през Wi-Fi. Учудващо компанията не оповести нововъведението официално, а публикува информацията на сайта си единствено в секцията, отнасяща се за спецификациите на устройствата.  


И ако някои подаръци са желани, други са по-скоро получени срещу не толкова добра воля.  
Още през октомври тази година стана ясно, че за разлика от целия свят потребителите във Франция няма да бъдат лишени от EarPods към новите си iPhone 12-а серия благодарение на специфични местни закони. Нещо подобно се случва и в Бразилия, където законодателните органи в Сао Паоло отсякоха, че Apple нямат право да продават продуктите си без зарядно устройство. Калифорнийската компания се опита отново да им разясни как действието им намалява въглеродния отпечатък и е в унисон с факта, че повечето потребители разполагат със съвместимо зарядно, но бразилците не се хванаха на въдицата и обявиха, че подобно действие е в разрез на разпоредбите. Apple имат срок за обжалване, като в противен случай ще бъдат наложени и глоби. Цената на iPhone в Бразилия е една от най-високите в световен мащаб, съответно може би залъкът няма да е толкова труден за преглъщане.  

Снимки: Apple

Виж още: Компонентите на iPhone 12 Pro струват 406 долара, а той самият - 1000

Тагове: