Microsoft не само продължава да подобрява своя чатбот Bing Chat, но ще го използва и за подобряване на класическите функции за търсене в интернет.

В размяна на мнения в Twitter Михаил Парахин, ръководител на отдел "Реклама и уеб услуги" в Microsoft, отговори на запитване от потребител, който заяви, че при използване на обикновеното търсене в Bing водещите препоръчани отговори на даден въпрос са с по-лоши отговори от тези, предоставени от Bing Chat. Той попита дали Microsoft може "да го замени с модифицирана кеширана версия на чата". Параxин отговори по следния начин:

"Да, те използват стара технология и краудсорсинг, ще ги заменим възможно най-скоро. Вероятно дори с някакъв нов потребителски интерфейс."

Това не беше единственото нещо, за което Парахин разговаряше с феновете. Един потребител каза при използването на Bing Chat в браузъра: "Ако превъртите надолу твърде много, в чата се добавя примерна заявка, което почти сигурно не е това, което потребителят иска да направи". Той попитал Парахин дали това може да бъде поправено. Парахин отговори така:

"Да, съжалявам, подготвяме се за подобрена синхронизация между SERP и Chat, това е сложно взаимодействие, така че грешките продължават да се промъкват. Поправяме го."

После продължи: "Това е злополучната дихотомия: искаме всичко да е фактическо, а в същото време искаме "мнение". Мнението по дефиниция не може винаги да бъде правилно. Преди имахме режим, в който можехте да кажете "без да търсите в интернет", но имаше толкова много оплаквания".

Друга размяна на мнения с двама потребители на Twitter беше за това как Bing Chat понякога просто предлага "основните мнения, които се намират чрез търсене, вместо да се ангажира с моите въпроси/дискусия". Парахин отговори по следния начин:

"Изглежда, че потребителите ще трябва да видят как Bing Chat създава отговори, като същевременно търси и друга информация в интернет".

Накрая Парахин повтори това, което в общи линии бе казал в миналото на друг потребител на Twitter: екипът на Bing Chat работи за разширяване на ограниченията за общуване в чата отвъд сегашните му ограничения, заедно с подобряване на форматирането и ограниченията за контекста.

"И по трите се работи активно. Вече отстранихме куп проблеми с форматирането, полетите с по-голям контекст се изпълняват, а по-нататъшното разхлабване на лимитите предстои скоро."

Надяваме се, че ще получим още няколко актуализации на Bing Chat на 15 март, когато Microsoft ще проведе онлайн събитието си Future of Work with AI.

Снимка: Unsplash

Виж още: Изкуственият интелект на Microsoft разкрива враговете си