Google се готви да направи промяна във функцията SafeSearch в Google Search. Скоро функцията автоматично ще замъгли всички провокативни изображения, които се появяват в резултатите от търсенето ви по подразбиране, ако не сте включили филтъра SafeSearch.

За да отпразнува Деня за безопасен интернет, базираната в Маунтин Вю компания публикува в блога си статия, за да обсъди как осигурява безопасността на своите потребители, докато са онлайн. В тази публикация Google споменава промяна, идваща в неговата функция SafeSearch.

Ако не сте запознати със SafeSearch, това е инструмент в рамките на Google Търсене, който помага да филтрирате нецензурно съдържание от вашите резултати от търсене. Това съдържание включва неща като кръв, насилие и порнография.

Google заявява, че през „следващите седмици“ ще разшири функцията SafeSearch, за да замъгли всяко експлицитно съдържание, което може да се появи в резултатите ви. Тази нова функционалност ще бъде настройката по подразбиране, когато филтрирането на SafeSearch не е включено.

Според технологичния гигант целта на тази промяна е да попречи на потребителите да се натъкнат по невнимание на проблемни материали.

За тези, които не искат провокативните изображения да бъдат замъглени в техните резултати, не се притеснявайте. Google казва, че потребителите ще могат да коригират настройките по всяко време.

Снимка: Unsplash

Виж още: Опасен експеримент с виртуална принуда кара ChatGPT да наруши собствените си правила