Предстоящото представяне на серията iPhone 15, което ще се проведе на 12 септември, ще приеме същия формат като миналогодишното събитие на Apple. Това означава, че ще присъстват поканени в Apple Park представители на медиите, които ще гледат предварително записана видеопрезентация, а според Марк Гърман от Bloomberg практическата работа с новите продукти на Apple ще бъде след това.

В постпандемичния свят на 2023 г. някои може би се надяваха, че Apple ще проведе традиционна презентация на живо на сцена пред публика за представянето на флагмана си iPhone тази година, но вероятно още на WWDC през юни стана ясно, че това вече е предпочитаният формат на събитията на Apple занапред.

WWDC 2023 се проведе онлайн с личен компонент и подобно на предишното издание, произволно избрани разработчици и студенти бяха поканени в Apple Park за един ден, за да гледат предварително записано видео от основната презентация, да се срещнат с някои от екипите на Apple и да участват в дейностите на събитието.

Предварителният запис на презентациите позволява на Apple да осъществява строг режисьорски контрол върху съобщенията и да избягва всякакви неудобни казуси, като същевременно прилага цифрови производствени ефекти и елегантни преходи, когато преминава между представянията на продуктите.

Очаква се Apple да представи четири нови модела iPhone, включително iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. На събитието трябва да се състои и дебютът на Apple Watch Series 9 и нов Apple Watch Ultra, окончателни подробности и дати за пускане на iOS 17 и свързаните с нея актуализации на операционната система, а може би и други съобщения.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ето колко точно ще са тънки новите рамки на iPhone 15 Pro

 

Тагове: