Рамките на iPhone 15 Pro стават все по-тънки... Много, много тънки. Вместо просто да нахвърлят цифри, колегите от 9to5mac решиха да направят макет на iPhone 15 Pro и Pro Max и да ги сравнят с iPhone от предишните години.

През 2017 г. Apple показа iPhone X и макар че дизайнът не беше изненада за повечето хора, извитите рамки, които се простираха почти от край до край, бяха невероятни по онова време. През последните няколко години Apple бавно усъвършенстваше дизайна на дисплея на iPhone, намалявайки прореза, въвеждайки динамичния остров и непрекъснато свивайки рамките. За поколението от 2023 г. Apple ще намали рамките още повече и вместо леко намаление от година на година, рамките ще се свият с повече от 30%.

Според CAD чертежите на 9to5Mac и по-късно потвърдени от Марк Гърман, iPhone 15 Pro и Pro Max ще имат рамки с рекордна дебелина от 1.5 мм. Благодарение на прилагането на LIPO (свръхформоване с ниско налягане на впръскване) Apple може драстично да намали размера на рамката. Тази технология беше използвана преди това при редизайна на Apple Watch Series 7, при който също се наблюдаваха драстично по-тънки рамки.

В сравнение с вече тънките рамки на iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro намалява размера още повече. За съжаление изглежда, че тази година Dynamic Island ще остане със същия размер, а с по-тънките рамки той изпъква още повече.

Най-драстичното сравнение идва, когато сравнявате серията iPhone 15 Pro с по-ранни модели като X, XS и 11 Pro, които навремето изглеждаха невероятно футуристични.

iPhone 15 Pro изглежда като значителен ъпгрейд и наред с прекрасната предна част с леко извити граници очакваме титанова рамка, USB-C, обектив за перископно увеличение при модела Pro Max и за съжаление - увеличение на цената.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 Pro ще се предлага с опция за съхранение на 2 TB

 

Тагове: