Според Марк Гърман от Bloomberg, Apple обмисля а продажбата на нов iPhone от най-висок клас заедно с моделите Pro и Pro Max най-рано през 2024 г. Въз основа на тази времева рамка устройството ще бъде част от линията iPhone 16 или следващото поколение.

В издание от септември 2022 г. на своя седмичен бюлетин Power On Гърман каза, че има „потенциал“ iPhone 15 Ultra да замени iPhone 15 Pro Max тази година. Сега обаче той предполага, че Apple може вместо това да пусне Ultra като нов модел от най-висок клас с по-висока цена най-рано през следващата година.

„Но вместо да преименува Pro Max на Ultra, Apple може да добави още по-висок клас iPhone над двата Pro модела“, казва журналистът. „Вътрешно компанията е обсъждала да направи точно това – потенциално навреме за пускането на iPhone през 2024 г.“

Не е ясно как новият модел от висок клас ще се различава от Pro и Pro Max, но експертът спекулира, че устройството може да включва допълнителни подобрения на камерата, по-бърз чип, по-голям дисплей и може би безпортов дизайн без наличието на Lightning или USB-C. Той каза, че устройството ще бъде „по-скъпо“ от iPhone 14 Pro Max, чиято цена започва от 1099 долара.

Снимка: Unsplash

Виж още: Неотворен оригинален iPhone ще се продаде колкото 50 чисто нови iPhone 14 Pro 

 

Тагове: