Стивън Спилбърг не обича стрийминг платформи - това стана ясно преди няколко години, когато говорител на Amblin Partners обяви, че режисьорът възнамерява да подкрепи промени в регламента на Наградите на филмовата академия на САЩ. Тогава беше предложено филмите, “собственост” на стрийминг платформи, да бъдат прекласифицирани като телевизионни, като по този начин да не отговарят на условията за номинация за “Оскар”. Кампанията беше подета, когато разпространяваната от Netflix лента Roma беше на път да спечели огромна част от наградите. В крайна сметка толерантната Филмова академия се отказа от намеренията си и драмата на режисьора Алфонсо Куарон наистина тържествува по време на 91-вата церемония по раздаване на наградите “Оскар”.  
А сега е ред на Amblin Partners - основаната и председателствана от Спилбърг компания - да запее друга песен, защото в прессъобщение, публикувано от Netflix, се съобщава, че продуцентската компания и стрийминг платформата ще работят в партньорство, което ще доведе до “множество нови игрални филми годишно”. 

Разбира се, Спилбърг потвърди информацията, като сподели, че е щастлив от предоставената възможност разказаните нови истории “да достигнат до публиката по нови начини”. 
Истината е, че Amblin Partners не са съвсем “новаци”, що се касае до стрийминга: те стоят зад излъчвания чрез Netflix “The Trial of the Chicago 7”, както и планираната за тази година апокалиптична драма Finch, която ще бъде една от премиерите на Apple TV+. 
Новото партньорство може да е победа за Netflix, но феновете на Спилбърг не трябва да се радват - това не е никаква гаранция, че следващия проект на великия режисьор ще бъде на един стрийминг клик разстояние.  

Снимки: Shutterstock

Виж още: Лъвът на MGM потегля към Amazon срещу 8.45 милиарда долара