Стрийминг лидерът Netflix се готви да се разшири отвъд филмите и сериалите. Според слухове от източници, запознати със ситуацията, компанията търси ръководител на своята експанзия в света на гейминга и вече е влязла във връзка с няколко имена от индустрията.

Изглежда бизнес планът на Netflix е да предложи своя абонамента услуга за игри, подобна на Apple Arcade. Компанията очевидно е получила положителни отзиви за интерактивните си продукти като Bandersnatch и You V. Wild, както и за игрите си по Stranger Things и To all the boys. В резултат Netflix иска да предложи на потребителите си по-интерактивно развлечение и начин да участват директно в историите, които харесват.  

Дали Netflix ще успее в тази област или не, е съвсем различен въпрос. Към момента с титлата „Netflix на видеогейминга“ се кичи услугата Gamepass на Microsoft. Освен нея има други подобни предложения като ЕА Play и PlayStation Now, както и стрийминг платформата Google Stadia, която на практика приключи безславно краткото си съществуване. А вие ще имате ли интерес към геймърска услуга на Netflix, подобна на Apple Arcade?

Снимка: Netflix

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера