Sony обяви, че всички Android телефони с версия 5.0 и по-висока съвсем скоро ще бъдат съвместими с популярната функция PS4 Remote Play. Идвайки като част от новия фърмуер 7.0 за PS4, който вече може да се свали, функцията ще даде на всички Android потребители възможността да стриймват техните PS4 игри на своите смартфони и таблети.  

Досега приложението беше налично само за смартфоните на Sony от серията Xperia. Имаше някои начини да заобиколните ограничението, но сега поддръжката е официална и те вече не са необходими.

Remote Play ще получи и някои подобрения, сред които възможността да свържете и използвате PS4 контролер с всеки телефон, работещ с Android 10, както и с iPhone, iPad или Mаc, работещи с iOS 13, iPadOS 13 или MacOS Catalina.

Друга промяна, която новият PS4 фърмуер ще донесе, е възможността 16 души да играят едновременно през Part функцията. Ще бъдат подобрени качеството на звука и стабилността на връзката. Накрая, PS4 ще получи опция за транскрибиране на гласови чатове през приложението Second Screen, което трансформира говора в текст и дори го чете на останалите играчи. 

Виж още: Google официално показаха характеристиките на новия Pixel

Тагове: