PlayStation Now беше първата конзолна облачна услуга, предлагаща подобен на Netflix модел. Тоест срещу определена сума потребителят получава стотици игри, които може да стриймва по мрежата през PlayStation 3, 4, Vita и дори някои модели телевизори на Sony и Samsung. Впоследствие Sony добави възможност, освен да се стриймват, игрите, които са писани за PS4, да се свалят на съответната конзола.

Предвид адски високите продажби на конзолата PlayStation 4 обаче до този момент по-скоро PS Now беше услуга, която не е толкова важна за Sony. След обявлението на Google Stadia и Xbox Game Pass/Xbox Game Streaming обаче стана ясно, че в пазара очевидно вече има потенциал, който привлича и други големи играчи.

С днешна дата Sony обяви големи ъпдейти за услугата, които ще се понравят на множество потенциални потребители.

Прочети още: Да освежим работния плот на Windows - кратко ръководство

На първо място месечният абонамент на PlayStation Now ще бъде значително по-нисък – от 15 евро на месец (99 евро на година) до 10 евро на месец (60 евро на година). В случая говорим за намаляване на цената до стойностите на PlayStation Plus услугата.

И още, с днешна дата към услугата ще бъдат прибавени няколко PlayStation 4 мастодонта като God of War, Uncharted 4, Infamous Second Son и Grand Theft Auto V.

Тези игри ще бъдат част от услугата от 1 октомври до 2 януари 2020 година. Sony допълва, че на всеки няколко месеца ще подновява ААА продуктите, предлагани в PS Now.

Към днешна дата PlayStation Now предлага над 500 игри за PS2, PS3 и PS4, като всяко едно PS4 заглавие може да се свали на конзолата и да се играе директно от нея.

Услугата се предлага в 19 различни държави, като за съжаление официално България не е от поддържаните страни.

Sony разпространи и телевизионна реклама на ъпдейта на PS Now, който можете да гледате сега:

Тагове: