iPhone 14 Pro Max ще разполага с 20% по-малки рамки около дисплея, според наскоро споделени в мрежата CAD изображения.

CAD рендерите, споделени от акаунт в Twitter с името ShrimpApplePro, показват дизайн на ‌iPhone 14 Pro‌ Max, който до голяма степен е в съответствие с други илюстрации и измервания от сайта 91Mobiles и Макс Уайнбах. Подобно на тези предишни рендери, най-забележимите промени включват центрираната повърхност тип "хапче и прорез", както и предната камера True Depth на мястото на дългия досегашен елемент, както и по-голяма задна камера, но иначе дизайнът изглежда много подобен на iPhone 12 Pro и iPhone 13 Pro. Рендерите са придружени от набор от специфични измервания за различни аспекти на устройството.

Съобщава се, че рамката на ‌iPhone 14 Pro‌ Max ще бъде с дебелина 1.95 мм, което е умерено намаление в сравнение с 2.42 мм рамката на iPhone 13 Pro Max. Една от причините за намалените рамки може да бъде да се направи повече пространство между горния панел на устройството и горната част на новия дизайн с малък прорез. С тези намалени рамки горната част на изрезите ще седи 2.29 мм под горния панел на дисплея.

Степента, до която намалените рамки ще имат забележим ефект върху предната част на устройството, е под въпрос. Миналата година потребителите обсъждаха дали има разлика между размерите на рамката на ‌iPhone 12‌ и iPhone 13, но направени измервания предполагат, че рамките около ‌iPhone 13‌ наистина са малко по-големи от тези около ‌iPhone, така че няма да е изненада Apple да промени леко дебелината на своите рамки дори на устройства, които привидно имат същите размери на дисплея.

Независимо от това 20% намаление на ‌iPhone 14 Pro‌ Max вероятно ще бъде по-забележимо от всяка промяна между моделите ‌iPhone 12‌ и ‌iPhone 13‌, но си струва да се отбележи, че тези измервания не включват дебелината на неръждаемата стомана от 1.15 мм на рамката около дисплея, което може да направи промяната да изглежда по-малко драстична. Намалените рамки вероятно също са твърде малки, за да променят рекламирания от Apple 6.7-инчов размер на екрана, дори ако действителната площ на дисплея е по-голяма в действителност.

Снимка: ShrimpApplePro/Twitter

Виж още: Камерата на iPhone 14 ще е още по-обемна

 

Тагове: