Днес добре познатата на геймърите компания Razer обяви наследника на своя Razer Phone. Razer Phone 2 привидно не се различава съществено от своя предшественик, но списъкът с новостите е значителен.

Създаден за най-тежките мобилни игри и първокачествена мултимедия, Razer Phone 2 е с до 30% по-бърз от предшественика си. Това е благодарение на чипсета Snapdragon 845 и специално разработеното охлаждане с изпарителна камера на Razer.

Споменавайки думата камера, смартфонът е въоръжен с двойна такава - една 12 MP-ова с широк ъгъл и оптична стабилизация на изображението и още една 12 MP-ова с телефото обектив и двойно оптично увеличение. Предната камера е 8-мегапикселова и поддържа стриймване на видео във Full HD резолюция - нещо, което стриймърите вероятно ще оценят високо.

Един от по-иновативните аспекти на Razer Phone 2 е пълноцветното осветление на логото на задния панел с технология Razer Chroma - същата като при геймърските аксесоари на компанията. Логото свети в до 16.8 млн. цвята и функцията му освен чисто визуална е да предоставя известявания. Имате и свободата да персонализирате светлинните ефекти по ваш вкус.

Наборът от екстри включва още безжично зареждане, 120 Hz честота на опресняване на екрана (производство на Sharp) и 50% повече яркост спрямо този на първия Razer Phone, подобрени стерео говорители и поддръжка на Dolby Atmos, както и батерия с капацитет 4000 mAh, като нейният живот остава до 10 часа.

Любопитен факт е, че според Razer новият смартфон е единственият сертифициран от Netflix за HDR видео съдържание и Dolby Surround 5.1 аудио. Така че освен за геймърска машина Razer Phone 2 е и с огромен потенциал като мултимедиен смартфон.

Устройството тръгва в продажба днес в две разновидности на черното - лъскаво и матово - в САЩ, Европа и Азия. Предварителните поръчки стартират на сайта на Razer.

Тагове: