Realme потвърди, че скоро ще пусне на пазара смартфона Realme GT5, който изглежда като телефон със Snapdragon 8 Gen 2 на конкурентна цена. Оказва се обаче, че телефонът ще предлага функция, която все още не сме виждали официално в други устройства.

Китайският бранд потвърди в Weibo, че Realme GT5 ще предлага "панел за производителност само за запалени фенове" според машинен превод на съобщението. Този панел на менюто ще ви позволи да регулирате тактовата честота на процесора Snapdragon 8 Gen 2.

Скрийншоти на функцията, споделени от лийкъра Digital Chat Station, показват, че тактовите честоти на големите, средните и малките процесорни ядра могат да се регулират независимо. Надяваме се, че тези настройки могат да се прилагат за всяко приложение, като се увеличават тактовите честоти за взискателни заглавия и се намаляват скоростите за 2D игри и други леки приложения. Също така се надяваме Realme да предложи възможност за връщане към настройките по подразбиране, в случай че потребителите се отклонят твърде много в една от двете посоки.

Във всеки случай това може би е първият път, когато виждаме телефон, който ви позволява директно да регулирате тактовата честота на процесора направо от кутията. Тази функция обикновено изисква root достъп и приложения на трети страни.

Иначе Realme GT5 ще предлага и до 24 GB RAM и до 1 TB памет за съхранение, с което ще се присъедини към нарастващия списък с устройства, чийто максимален капацитет е 24 GB/1 TB. Предвижда се телефонът да бъде пуснат на пазара в Китай на 28 август, но все още няма информация за глобалната му премиера.

Снимка: Unsplash

Виж още: Износването на батерията на вашия iPhone 14 не е голямо, но е нормално