Компанията Renault се готви усилено за дебют на спортната версия Megane на автосалона в Женева през март. Моделът се базира на тривратото Megane Coupe. Френската копания също така обмисля версия с пет врати, базирана на Megane хечбек.

Megane RenaultSport ще има уникален стил. Eкстериорът черпи вдъхновение от състезателната версия Trophy, която дебютира като прототип в Париж. Предната решетка, задната броня, както и централно разположената изпускателна система се запазват. Новата спортна версия ще е с по-раздути калници и по-широка следа.

Двигателят е от настоящия Renault Megane R26, 2,0 литра с турбокомпресор. Мощността е увеличена с 20 к.с. и достига 250 к.с. Прогнозите сочат, че оборудвана с 6-степенна ръчна скоростна кутия, колата ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди.

Инженерите от Renaultsport са оборудвали новия модел с предно окачване с двойни триъгълни носачи, състезателни спирачки Brembo и диференциал с ограничено приплъзване. Megan RS ще излезе на пазара през лятото, съобщава агенция Speed-Press.

Тагове: