Samsung не е правила големи промени в Gear VR очилата за виртуална реалност от дебюта им през 2014 г. Но на MWC 2017 в Барселона компанията представи актуализирана версия, която включва изцяло нов ръчен контролер. Той е оборудван с акселерометър, жироскоп и магнитни сензори. Контролерът ще позволи на потребителите да взаимодействат с VR съдържанието, без да ровичкат в бордовите контроли на Gear VR.

Samsung е работила с Oculus, за да създаде устройството. В допълнение към кръглия тъчпад в горната част на контролера има и Home бутон, бутон за назад и бутон за звука (тип спусък). Има и включена верижка. Контролерът работи с две ААА батерии, които ще трябва да се заменят от време на време. Той вече се поддържа от над 70 игри за Gear VR.

Ако оставим настрана контролера, новата версия на Gear VR идва с 42 mm лещи със 101-градусово зрително поле, плюс подобрена технология за корекция на изкривявания на картината, за да сведе до минимум ефектът на морската болест. Новата система ще работи с Galaxy S7, S7 Edge, Note 5, S6, S6 Edge и S6 Edge+. Samsung не казва нищо за поддръжка на предстоящия Galaxy S8, но това най-вероятно не се споменава заради несъстоялия се все още анонс на флагмана за 2017 г.

 

Прочетете и това: GoPro предоставя фото и видео софтуер за телефоните на Huawei 

Тагове: