Samsung Electronics пуска на пазара в България най-новите попълнения във FE серията мобилни устройства, част от екосистемата Samsung Galaxy - таблетите Galaxy Tab S9 FE и S9 FE+, слушалките Galaxy Buds FE и смарт аксесоара Galaxy SmartTag2. Компанията обявява специално предложение по повод старта на продажбите на таблета в България - за периода от 11 до 24 октомври 2023 г. потребителите, които закупят Galaxy Tab S9 FE+, получават електронен ваучер на стойност 150 лв., а закупилите Galaxy Tab S9 FE - електронен ваучер на стойност 100 лв.
Известни със своя впечатляващ и устойчив дизайн, подобрена производителност, отлична камера и аудио възможности и още много други водещи характеристики, новите смарт джаджи са най-епичните FE устройства до момента. За потребителите, които искат за първи път да усетят изживяването с флагшип Galaxy устройства, новите попълнения във FE серията са перфектното начало.
"Ние в Samsung имаме ангажимента да предоставяме иновации на световно ниво за всеки чрез епични мобилни изживявания, които подхождат на всеки лайфстайл", споделя TM Roh, президент на Samsung Electronics и директор "Мобилно потребителско изживяване". "Новите FE устройства са снабдени с пълен набор от премиум възможности, които ще допаднат на всеки потребител и сами по себе си или като част от свързаната екосистема ще позволят на Galaxy потребителите да бъдат максимално продуктивни и креативни."


Galaxy Tab S9 FE и Tab S9 FE+: голям екран, рейтинг IP68 за устойчивост и S Pen за още повече креативност и продуктивност


Когато дойде вдъхновението, Galaxy Tab S9 FE и S9 FE+ гарантират качествено забавление, дават поле за израз на креативността и подсигуряват несравнима продуктивност. С избора от два нови и мощни таблета вече много повече потребители могат да изживеят многообразието на Galaxy Tab S серията. Създателите на дигитално съдържание, предприемачите, студентите, художниците, геймърите и още много други ще дадат израз на своята страст чрез технологиите и ще изпълнят задачите и проектите си много по-бързо, ще бъдат по-продуктивни в сравнение с възможностите, които са им давали предходни устройства от FE серията.
Динамичното и потапящо визуално изживяване и творческата свобода са навсякъде с теб - вкъщи, на работа, в университета и дори в парка - с 10.9-инчовия екран на Galaxy Tab S9 FE и 12.4-инчовия дисплей на Tab S9 FE+ - с автоматична скорост на опресняване, която се адаптира до 90 Hz. Слънчевата светлина не може да се сравни с технологията Vision Booster, която подобрява изображението във външна среда, като оптимизира цветовете и контраста особено в тъмните зони на екрана. Точно както и най-новите таблети от серията Galaxy Tab S9, и двата модела Tab S9 FE и Tab S9 FE+ получават рейтинг IP68, като предлагат подобрена устойчивост и спокойствие навсякъде. Освен това изключително издръжливата батерия на Tab S9 FE+ обещава до 20 часа гледане на видео само с едно зареждане, което значи, че работата и забавлението няма да те държат вързан за кабела.
Лесно можеш да си водиш бележки и да си запазваш идеи с ексклузивната за Galaxy включена в комплекта писалка S Pen с рейтинг IP68. Както при серията Galaxy Tab S9, новите таблети Tab S9 FE и S9 FE+ включват разнообразни креативни инструменти и приложения, включително любимите на потребителите Goodnotes, LumaFusion, Clip Studio Paint и други. Лесно можеш да съхраняваш на едно място записки от лекции, скици, видеоматериали и всякакви други файлове на до двойно повече място, като имаш опцията да надградиш до 1 TB с microSD карта.
Новите таблети от серията Galaxy Tab S9 FE ще са налични на цени от 1029 лв. в четири модни нюанса: мента, сребристо, сиво и лавандула.


Galaxy Buds FE: превъзходен звук, мощно активно шумопотискане (ANC) и ергономичен дизайн, достъпни за много повече потребители


Новите слушалки Galaxy Buds FE ще направят достъпно превъзходното звуково изживяване на Samsung за повече потребители. Мощният им бас дава дълбок и богат звук, който позволява да се наслаждаваш на музиката и да я изживееш точно така, както артистът я е създал, докато активното шумопотискане (ANC) и пространственият звук дават възможност да чуваш повече от това, което харесваш и по-малко от онова, което не харесваш. Също така автоматичното персонализирано излъчване на усъвършенстваната система с три микрофона, заедно с базираната на изкуствен интелект дълбоко неутрална мрежа (DNN) разделя гласа ти от нежелания фонов шум за по-ясно звучене по време на разговори.
Слушалките Galaxy Buds FE могат да се похвалят с най-издръжливата батерия в цялата Buds серия и подсигуряват до 8.5 часа слушане със слушалките и общо до 30 часа живот на батерията с кутийката за зареждане. Дори при включено активно шумопотискане потребителите могат да се наслаждават на до 6 часа слушане със слушалките и общо до 21 часа живот на батерията чрез кутийката за зареждане. Вдъхновени от знаковия ергономичен дизайн на серията, Galaxy Buds FE са проектирани да бъдат максимално удобни при продължително носене и позволяват по-персонализирано прилягане с избор от три размера на тапите и два различни размера на връхчетата.
Galaxy Buds FE са налични на цена от 209 лв. в два отличителни модерни цвята: графит и бяло.

Цялостна безпроблемно свързана Galaxy екосистема


С новите FE устройства е по-лесно от всякога да изживееш пълната мощ на свързаната Galaxy екосистема. Продуктивността е интуитивна благодарение на функцията Multi Control, която позволява на потребителите да вземат и поставят съдържание лесно между различни Galaxy устройства. Можеш удобно да копираш и поставяш, както и да вземаш и преместваш съдържание между смартфон и таблет. Когато креативността се развихри, лесно можеш да прехвърляш видеофайлове или изображения от смартфон на таблет с функцията Quick Share за по-лесно редактиране.
Когато е време за потапящо забавление, Galaxy Buds FE са верният ти съюзник. Функцията Auto Switch интелигентно превключва звука между твоя смартфон, таблет и дори часовник и телевизор на базата на това, което ти е необходимо в момента, без да е необходимо ръчно да пренастройваш устройствата. Освен това функцията SmartThings Find ти помага да откриеш слушалките, когато не ги виждаш, както и активира аларма, когато ги забравиш някъде.
Всички тези устройства и възможности за свързване потвърждават ангажимента на Samsung да предостави сигурни мобилни изживявания. Серията Galaxy Tab S9 FE е защитена с решението за сигурност Samsung Knox, което значи, че личната информация ще си остане лична във всеки един момент.

Съзнателно създадени с грижа за планетата
С най-новите FE устройства Samsung надгражда ангажимента си към околната среда, като развива в мащаб последните си целенасочени иновации в екосистемата.
Серията Galaxy Tab S9 FE е създадена с набор от рециклирани материали. В избрани вътрешни и външни компоненти са използвани рециклиран алуминий и рециклирани използвани пластмаси.
Новите таблети от серията Galaxy Tab S9 FE са създадени за дългосрочна употреба с предвидени четири поколения обновления на операционната система и пет години поддръжка на решенията за сигурност.
Оказването на положително въздействие върху планетата не спира дотук. Слушалките Galaxy Buds FE също включват рециклирани пластмаси от отпадъчни риболовни мрежи и бидони за вода.

Новият Samsung Galaxy SmartTag2: по-интелигентен начин да проследяваш ценните за теб неща
На 11 октомври Samsung Electronics пуска на пазара следващо поколение смарт аксесоар - Galaxy SmartTag2. Той носи редица подобрения в линията Galaxy SmartTag, които позволяват по-добро проследяване на ценните за теб неща. Подобренията в дизайна и ползваемостта обещават още по-удобна употреба и по-широко приложение на тези устройства от преди.
"Ние постоянно търсим начини да направим живота на хората по-лесен чрез водещите иновации в устройствата Samsung Galaxy", каза Jaeyeon Jung, изпълнителен вицепрезидент и директор на центъра за устройства, част от платформата SmartThings на Samsung Electronics. "С Galaxy SmartTag2 ние се стремим потребителите на Samsung Galaxy да могат да намират принадлежностите си лесно и интуитивно. С подобрено изживяване по време на откриването им и по-дълъг живот на батерията Galaxy SmartTag2 ще осигури на потребителите повече спокойствие за по-дълго и в повече ситуации."

Интуитивни функции правят намирането на загубени ценности по-лесно от всякога
Новият режим "Изгубен" на Galaxy SmartTag2 позволява потребителите да въведат контактите си чрез съобщение. Така всеки, който открие вещ с прикрепен Galaxy SmartTag2, може да използва смартфона си да сканира тага и да види съобщението от собственика на тази вещ, както и да намери неговата информация за контакт. Това означава, че ако Galaxy SmartTag2 е прикрепен към каишката на домашния любимец, телефонният номер на неговия стопанин може да бъде винаги удобно достъпен навсякъде, където животното се намира. Режимът "Изгубен" работи с всяко мобилно устройство с NFC четец и уеб браузър.
Galaxy SmartTag2 вече осигурява усъвършенствана Compass View функционалност, която подобрява изживяването на потребителите, като показва стрелки, за да изобрази посоката и разстоянието на Galaxy SmartTag2 спрямо потребителя. Този режим е наличен на всеки смартфон Galaxy с поддръжка на UWB като например Galaxy S23 Ultra.
Приложението SmartThings Find също е обновено, като всеки новорегистриран Galaxy SmartTag инсталира кратък път за пряк достъп до приложението на смартфона на потребителя и позволява по-бързо да се стартира SmartThings Find. Освен това приложението вече включва изглед на карта на цял екран и интуитивен интерфейс, като така обещава още по-безпроблемно изживяване при ползване.
Друга важна новост е, че когато сменяш своя Galaxy смартфон, SmartTag2 вече автоматично се синхронизира с новия ти Galaxy смартфон с помощта на твоя Samsung акаунт.
Новите режими осигуряват по-дълъг живот на батерията
Потребителите вече могат да се радват на Galaxy SmartTag2 за по-дълго време благодарение на новия енергоспестяващ режим, наличен заедно с подобрен режим на готовност. За потребителите, които често разчитат на своя SmartTag, режимът за пестене на заряд е перфектният избор за запазване на батерията, докато са спокойни, че лесно ще намират вещите си. С новия енергоспестяващ режим батерията на Galaxy SmartTag2 вече издържа до 700 дни, което е над двойно повече в сравнение с предходни Galaxy SmartTag модели. Дори в режим на готовност животът на батерията сега е удължен до 500 дни, с 50% повече спрямо предходни модели. С удобството за превключване между двата режима потребителите могат да проследяват ценните за тях вещи - от ключове за автомобили до велосипеди - вече по-дълго време.
Изчистен дизайн, който се адаптира към всякакви условия и дава повече възможности
Новият по-компактен размер на Galaxy SmartTag2 и накрайникът с форма на пръстен е създаден с идеята за по-лесна употреба. Голямата метална примка повишава издръжливостта на продукта с метал от вътрешната страна на пръстена за повече устойчивост, за да може да издържи аксесоари като скоби и ключодържатели. Тези аксесоари могат да се прикрепят към чанти и куфари.
Издръжливостта на Galaxy SmartTag2 е подобрена с рейтинг IP67 за водо- и прахоустойчивост. Това позволява на потребителите да проследяват вещите си във всякакви предизвикателни условия, когато пътуват и са навън. Собствениците на домашни любимци могат спокойно да ползват устройството винаги и навсякъде, без да се притесняват, че ще попадне в купичката с вода на домашния любимец или че ще се замърси, когато той се разхожда и тича навън.
Galaxy SmartTag2 има и нов режим за разхождане на домашни любимци, който улеснява стопаните при разходките с техните космати приятели.

Спокойствието в нова форма
Galaxy SmartTag2 запазва много от популярните функции на Galaxy SmartTag и Galaxy SmartTag+. Той се възползва както от Bluetooth Low Energy (BLE) и UWB възможностите, така и с помощта на технология за откриване, базирана на добавена реалност визуално насочва потребителите към търсените от тях вещи с помощта на камерата на техния Samsung Galaxy смартфон. В допълнение Galaxy SmartTag2 работи с максимален Bluetooth обхват от 120 метра и може да контролира уреди в умния дом през платформата SmartThings.
Samsung запазва ангажимента си за подсигури конфиденциалността на потребителите на Samsung Galaxy, като локацията на устройството може да бъде видима само с разрешение на притежателя му. SmartThings Find също така криптира данните на потребителите и се ползва от решението за сигурност Samsung Knox за допълнителна защита. Също така деактивирането на режим "Изгубен" веднага скрива контактите за връзка със собственика и изтрива от устройството съобщението, което той е оставил.
SmartThings Find предоставя сигурност на потребителите на Samsung Galaxy чрез функцията "Известия за непознат таг". Тази функция уведомява потребителите за всяко неоторизирано проследяване, като им изпраща известие, ако SmartThings Find засече непознат SmartTag, който ги следва. Това им помага да бъдат защитени и позволява да се предотврати злоупотреба с услугите за проследяване на локация.
Galaxy SmartTag2 също работи безпроблемно със SmartThings Station, вградена в SmartThings Find и служи като винаги активен скенер на устройства у дома, като помага на потребителите да следят ценните за тях вещи, които имат прикрепен SmartTag. SmartThings Station известява потребителите за локацията на тагнатата им вещ - от лични принадлежности като дистанционни, портфейли, ключове и регистрирани устройства като смартфони, таблети, смарт часовници и слушалки. Стопаните на домашни любимци също получават известие, когато тагнатата каишка твърде много се отдалечи от SmartThings Station, което им помага да държат косматите си приятели близо до дома.
Наличност
Таблетите от серията Galaxy Tab S9 FE, слушалките Galaxy Buds FE и новият смарт аксесоар Galaxy SmartTag2 са на пазара в България от 11 октомври.


Можете да научите повече за серията Galaxy Tab S9 FE тук.

Научете повече за Galaxy Buds FE тук. 

Повече за Galaxy SmartTag2 открийте тук.