Note 10+ 5G може и да няма голяма преднина на хартия при хардуера в сравнение с конкуренцията, но това не значи, че устройството на Samsung не е качествено. Две лаборатории за тестване на камерите и дисплея (DxOMark и DisplayMate) дадоха най-високите си оценки досега на Note-а.

В DxOMark постигнатият резултат е 113, което е с едно повече от тези на Huawei P30 Pro и Samsung S10 5G. Вглеждайки се по-подробно, P30 Pro всъщност печели битката при снимките със 119 на 118, но Note 10+ 5G печели войната благодарение на 101 срещу 97 при видеото.

Първото място при дисплеите не е голяма изненада, имайки предвид, че Samsung произвеждат дисплеите на много от конкурентите си (Apple, Google, OnePlus). Естествено, компанията пази няколко коза в ръкава си за собствените си устройства. Според DisplayMate тази година, вместо само да подобри спецификациите, Samsung са работили и върху точността на цветовете. Всъщност се оказва, че те са толкова добре калибрирани, че са с най-високия резултат, измерван от лабораторията, и са наричани „визуално неразличими от перфектното“. Далеч са дните, в които OLED панелите бяха наричани пренаситени и неточни спрямо реалността.

Ако и вие искате да се докоснете до магията на Samsung Galaxy Note10 и не може да чакате до заплата, възползвайте се от А1 Кредитна карта. Научете повече.

Вижте още: Galaxy S10 и Note 10 ли са най-големите звезди на Samsung, или идва друга?