Samsung Galaxy Note10 излезе с чисто новият чип Exynos 9825, но вече бе засечен нов, по-мощен процесор. В Geekbench се появи името Qualcomm Kona, осемядрен процесор с базова честота 1.8 GHz, а постигнатите резултати ни навеждат на мисълта, че това е флагманският Snapdragon 865. Този чип най-вероятно ще захранва куп устройства през 2020, включително и Samsung Galaxy S11.

Мистериозният процесор постигна резултат от 4149 на всяко самостоятелно ядро и общо 12915 на всички. За сравнение тазгодишният Galaxy S10 Plus, със Snapdragon 855 постигна общ резултат на ядрата 11481. Това означава, че този нов процесор вече е значително по-мощен от този в един от най-добрите телефони на пазара в момента. Докато дойде време да бъде представен през декември (Snapdragon 855 бе представен миналия декември), Qualcomm и производителите на мобилни устройства ще са имали достатъчно време да работят заедно върху производителността му и чипът може да стане дори по-мощен.

Другото интересно е платформата, на която е тестван Qualcomm Kona. Според Geekbench тя разполага с 6 GB RAM и Android Q и това най-вероятно е експериментално устройство, а не телефон, който ще излезе.

Вижте още: Samsung Galaxy Note 10/10+ вече е в България: Първи впечатления (ВИДЕО)