Ако случайно сте имали (или чували за) някакви оплаквания относно живота на батерията на Galaxy Note 8, по всяка вероятност предстоящият Galaxy Note 9 ще промени това - радикално. Сайтът SamMobile, който следи отблизо почти всичко случващо се около мобилните устройства на Samsung, се натъкна на регистрация, подадена от компанията към бразилската телекомуникационна служба ANATEL. В считания за достоверен документ е посочен капацитетът на батерията на предстоящия смартфон, който е цели 4000 mAh. За сравнение батерията на Galaxy Note 8 имаше капацитет от 3300 mAh, като разликата се изчислява на около 21% в полза на предстоящия му наследник. Нещо, за което чухме и преди, но сега имаме още информация, която се изразява в реално използване.

Информацията на SamMobile съвпада с предварителния преглед на устройството, направен наскоро от авторитетния руски блогър Елдар Муртазин. Той също твърди, че вариантът на Galaxy Note 9, с който разполага, има 4000 mAh капацитет на батерията. Благодарение на това смартфонът издържа близо две денонощия обичайна употреба и позволява да гледате до 25 часа непрекъснато видео при максимална яркост на дисплея, преди енергията да се изчерпи. Така Galaxy Note 9 се очертава като потенциален лидер по отношение на живота на батерията сред по-нашумелите смартфони тази година.

Същевременно Муртазин твърди, че от Samsung са запазили елегантния дизайн на устройството почти непокътнат за сметка на леко увеличение в теглото. Това означава, че Galaxy Note 9 може би няма да ви порази с променена външност, но пък говори за качествено свършена работа от инженерите на компанията. Като прибавим подобренията във фотографията, скоростта на работа и знаменитата умна писалка S-Pen, отбелязани от блогъра, смартфонът дава заявка за стойностен ъпгрейд спрямо предшественика си.

За добро или за лошо качеството винаги има своята цена, а тази на Galaxy Note 9 се очаква да бъде много сериозна. Изтекла в SlashLeaks рекламна брошура говори за баснословната сума от около 1210 щатски долара за варианта с 512 GB памет, а базовият модел със 128 GB пространство е "едва" около 977 щатски долара в родната му Южна Корея. По-рано тази седмица добре запознатият автор Роланд Куандт обяви начална цена от 1050 евро за Европа, като максималната се очаква да удари 1250 евро!