Появиха се някои интересни сведения относно предстоящия Galaxy S10, произхождащи от изтекли бенчмарк резултати и лице от мобилната индустрия с данни от първа ръка.

В базата данни на теста HTML5test излезе устройство с номер на модела SM-G405F. Това име съвпада с номенклатурата, по която Samsung именува своите прототипи от серията Galaxy S.

За този модел конкретно се подозира, че ще бъде разновидност на Galaxy S10 с диагонал на екрана около 5.6 инча при резолюция 3040 x 1440. Това се равнява на гъстота на пикселите от цели 600 пиксела на инч, което би направило екрана превъзходен за употреба с VR визьори като Gear VR.

Що се отнася до сведенията от запознатото лице, то твърди, че екраните на трите модела Galaxy S10 ще бъдат първите по рода си в съотношение 19:9. Това ще ги направи още по-издължени от вече съществуващите 18.5:9 екрани като този на актуалния Galaxy Note 9.

По принцип това съотношение традиционно се свързва с екрани с прорез, но тъй като дизайнерите на Samsung са твърдо против тенденцията с прорези, Galaxy S10 вероятно ще дебютира първия изцяло симетричен екран с това съотношение. Което звучи доста интересно и предизвикателно в технологично отношение.

Galaxy S10 се очертава като иновативен смартфон или по-скоро трио от смартфони, подобно на това на Apple в момента. Възможно е да има дори четвърти S10 смартфон, различаващ се само с поддръжката на 5G мрежи. Какво е предвидила Samsung за всеки модел поотделно, това тепърва предстои да разберем.

Тагове: