С течение на годините Samsung бавно, но стабилно ускоряваше сроковете за пускане на пазара на своя флагман от серията Galaxy S. В началото, компанията представяше телефоните през март, а накрая ги премести в края на февруари. Тази година с линията Galaxy S23, корейският гигант допълнително ускори графика, като обяви телефоните на 1 февруари и ги пусна в продажба няколко седмици по-късно. Нов слух предполага, че Galaxy S24 може да бъде пуснат на пазара още по-рано през следващата година.

Профилът Ice Universe, известен със своите изтичания на информация за Samsung, твърди в публикация в Weibo, че Galaxy S24 може да дебютира на или около 18 януари 2024 г. Това е почти няколко седмици по-рано от официалния анонс на S23. Изтеклата дата може и да не е съвсем точна, но Ice Universe смята, че телефонът може да бъде пуснат на пазара по това време.

Въз основа на предполагаемата дата на обявяване, серията Galaxy S24 може да бъде пусната в продажба още през първата седмица на февруари. Ефектът на доминото от това може да бъде, че Samsung ще ускори пускането на Galaxy Z Fold 6 и Flip 6 с няколко седмици. Тази година компанията все пак обяви своите сгъваеми устройства модел 2023 г. по-рано от обичайното.

В условията на забавящи се продажби на смартфони много производители на Android ускоряват пускането на устройствата си, за да съживят интереса на потребителите към своята продуктова гама. Според слуховете, OnePlus 12 ще дебютира в Китай още през декември тази година. За Samsung изпреварващото пускане на Galaxy S24 вероятно ще помогне да се противодейства на силното търсене на iPhone 15.

Като се има предвид, че до премиерата на следващата флагманска линия Galaxy S на Samsung остават още няколко месеца, едва ли скоро ще получим ясна представа за сроковете на пускането ѝ на пазара. Това би трябвало да се случи в края на ноември или декември, когато устройството се доближи до своя дебют.

Предполага се, че Samsung планира някои значителни промени за линията Galaxy S24. Един слух сочи, че S24 Ultra може да се откаже завинаги от извития дисплей и да премине към плосък панел с максимална яркост от 2500 нита. Говори се, че телефонът ще използва титаниеви ръбове, които биха могли да помогнат за намаляване на теглото му до 233 г, което би трябвало да улесни използването му с една ръка.

Друга ключова промяна, за която се носят слухове, е, че Samsung ще замени 10x оптичната камера на S24 Ultra с 50MP 5x перископна камера с по-бърза бленда.

Що се отнася до Galaxy S24+, той може отново да направи скок към екран с QHD резолюция. Той може да се доставя с 12 GB RAM и 256 GB основна памет, като спецификациите на камерата изглежда ще останат непроменени спрямо предшественика му. Цялата линия Galaxy S24 би трябвало да използва предстоящия чип Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm, въпреки че от време на време се появяват слухове за завръщането на Exynos SoC.

Снимка: Unsplash

Виж още: Galaxy S23 Ultra, Z Flip 5 и Fold 5 влизат в официалния арсенал на най-голямата YouTube звезда (ВИДЕО)