Samsung Electronics Co., Ltd. представи днес своето пето поколение сгъваеми устройства Galaxy: Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5. Водещите в индустрията форм-фактори предлагат на всеки потребител уникални изживявания с елегантен и компактен дизайн, безброй възможности за персонализация и мощна производителност. Новата Flex панта оптимизира потребителското изживяване със сгъваемите телефони, като същевременно предлага естетически балансиран и солиден дизайн. Тези уникални сгъваеми устройства разкриват необикновени възможности на камерата, като например функцията FlexCam, за да правиш снимки от всякакви нестандартни ъгли. С по-голяма производителност и подобрена батерия, поддържана от най-новия процесор, серията Samsung Galaxy Z преобразява възможностите на смартфона – независимо дали е отворен или затворен.

"Samsung прави революция в мобилната индустрия със сгъваемите устройства, като задава стандартите и непрекъснато усъвършенства изживяванията", коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и директор "Мобилно потребителско изживяване". "Всеки ден все повече хора избират нашите сгъваеми устройства, защото предлагат изживявания, които другите устройства не могат да предложат. Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са най-новите продукти, които доказват нашия стремеж да отговаряме на нуждите на нашите потребители чрез иновативни технологии."

Иновациите и отдадеността на Samsung при сгъваемите устройства създадоха невероятно многофункционални модели. С непоклатима убеденост в потенциала на сгъваемия формат, съчетан с възможностите за научноизследователска дейност и производство от световна класа, Samsung непрекъснато усъвършенства и оптимизира серията Galaxy Z. От създаване на съдържание на новия Flex Window на Galaxy Z Flip5 до безпроблемно извършване на няколко задачи едновременно на Galaxy Z Fold5 настоящата серия сгъваеми устройства Galaxy отговаря и дори надминава индивидуалните нужди на днешните потребители.

В допълнение Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са проектирани с мисъл и внимание, за да удовлетворят очакванията за издръжливост. Основният екран разполага със защитен протектор срещу удари и обновен гръб за по-здрав дисплей. Заедно с поддръжката на IPX8, рамките от Armor Aluminum и Corning® Gorilla® Glass Victus®2, поставени както върху Flex Window, така и върху задния панел, Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 осигуряват защитата, която потребителите очакват, допълнително подобрена от Flex пантата. Този нов вграден модул на пантата идва с двойна шина, която намалява ефекта от външните въздействия.

Galaxy Z Flip5: най-добрият джобен аксесоар, за да изразиш себе си без компромиси

Galaxy Z Flip5 е стилно сгъваемо устройство, което се побира в джоба ти и е създадено да изразиш себе си по уникален начин.

Новият Flex Window, който е 3.78 пъти по-голям от предишното поколение, идва с широк избор от познати и нови възможности. Той предлага повече опции за персонализиране, включително информационни и графични часовници, които могат да се съчетават с дизайна на циферблата на часовник от серията Galaxy Watch6, както и елегантни рамки. Освен това новият калъф Flipsuit на Galaxy Z Flip5 защитава устройството със сменяща се NFC карта, така че потребителите могат да съчетават дизайна на своя Flex Window и цвета на калъфа за още повече възможности за персонализация.

Когато е затворен, Galaxy Z Flip5 предлага още повече възможности за работа. От Flex Window можеш бързо и лесно да получиш достъп до полезна информация. С помощта на уиджетите потребителите могат да проверяват времето, да пускат музика и да слушат любимите си парчета с Media Controller или пък да са в час с последните новини от световната фондова борса с уиджета Google Finance. Можеш да видиш и всички уиджети наведнъж или да ги смениш светкавично с едно докосване на екрана, за да активираш Multi Widget View. Можеш лесно да провериш известията си и да имаш достъп до бързите настройки за Wi-Fi или Bluetooth. Без изобщо да се налага да отваряш устройството си, можеш да прегледаш обажданията си, за да върнеш пропуснати повиквания, и да отговориш на текстови съобщения в движение с помощта на Quick Reply с пълна QWERTY клавиатура и видимост на историята на чата.

Със своя несравним дизайн и форм-фактор Galaxy Z Flip5 идва с камера, която дава най-невероятни възможности за още повече гъвкавост. Можеш да правиш селфита с невероятно качество със задната камера благодарение на по-широкия Flex Window. Потребителите могат да създават зашеметяващи снимки от всеки ъгъл, и то без ръце с помощта на FlexCam. Преглеждането и редактирането на снимките в режим Flex Mode също е бързо и лесно. Потребителите могат лесно да преглеждат, да настройват контраста на цветовете или да изтриват снимки с бързия преглед във Flex Window. Когато снимаш приятели, функцията Dual Preview позволява първо да се видят във Flex Window, за да могат да направят промени в реално време за перфектната снимка. Плавните кадри са напълно възможни в движение с функцията Super Steady, която стабилизира камерата, а функцията Автоматично рамкиране (Auto Framing) гарантира, че никой няма да бъде изпуснат от кадъра.

Galaxy Z Flip5 допълва мощната камера с подобрения в решенията с изкуствен интелект, за да вдъхне живот на всяка снимка. Бъди креативен дори при слаба светлина с подобрените възможности на Nightography, които оптимизират снимките и видеоклиповете в условията на околна светлина. Алгоритъмът за обработка на сигнала на изображението (ISP), поддържан от изкуствения интелект, коригира всички визуални шумове, които обикновено развалят образите при слаба светлина, като в същото време подобрява детайлите и контраста на цветовете. Дори от разстояние снимките са по-ясни с 10-кратно цифрово увеличение.

Galaxy Z Fold5: най-добрата продуктивност с голям екран

Със завладяващия голям екран и издръжлива батерия в най-тънкия и лек Fold досега Galaxy Z Fold5 може лесно да се носи навсякъде, като същевременно идва с най-мощната производителност в серията Galaxy Z.

Galaxy Z Fold е пионер в трансформирането на ежедневната продуктивност с надежден и голям екран: като се започне от функцията Multi Window и App Continuity и се стигне до още по-голям набор от други функции, включително Taskbar, drag and drop и оптимизиране на приложенията на трети страни. S Pen Fold Edition, позната от третото поколение Fold от 2021 г., също е подобрена, за да носи още по-голямо удоволствие при писане на Galaxy Z Fold5. Тези функции и инструменти се обединяват за още повече продуктивност на по-големия екран с цел да улеснят потребителите да изпълняват важните си задачи от всякъде.

Подобреният Taskbar идва с динамична производителност, което позволява на потребителите бързо да превключват между често използваните приложения. Сега четири познати приложения са вече готови за по-ефективна работа. Новоусъвършенстваната drag and drop функция също може да повиши производителността при преместване на съдържание между приложения и екрани. Просто докосни и задръж снимката в Samsung Gallery с един пръст, а с друг пръст отвори приложението Samsung Notes, за да плъзнеш и поставиш снимката. С hidden pop-up дадено приложение може да продължи да работи на заден план, докато в същото време потребителите могат да гледат видео съдържание на цял екран и да разговарят с приятели в плаващ изскачащ прозорец отстрани на екрана.

Новата по-тънка и компактна S Pen Fold Edition улеснява воденето на бележки и записването на идеи в реално време, като в същото време може да се побере по-удобно в джоба. A по-тънкият калъф Slim S Pen Case е с почти същата дебелина като обикновения калъф за Fold и се предлага в различни модели и цветове, за да могат потребителите да носят своя S Pen със стил.

7.6-инчовият главен екран помага на потребителите да правят повече неща в движение и осигурява възможност за гледане на съдържание в широк размер и без прекъсвания, така че потребителите могат да се наслаждават на любимия си филм в портретен или пейзажен режим. Освен това пиковата яркост е увеличена с повече от 30% до 1750 нита за оптимално изживяване при гледане на открито дори при ярка слънчева светлина.

Мобилната платформа Snapdragon® 8 Gen 2 за Galaxy, която предоставя на потребителите завладяващо гейминг изживяване на най-големия екран на смартфон Galaxy, подобрява графиките и използва изкуствен интелект, за да осигури динамичен гейминг и функционалност за повече от една игра. Galaxy Z Fold5 може спокойно да се справи с маратонски гейминг сесии със своята подобрена охладителна система, която се справя с топлината по един по-интелигентен начин за по-малко забавяне и без спад в производителността.

Положително въздействие върху планетата
Samsung продължава да отбелязва напредък по отношение на екологичната визия на компанията и да ускорява действията, които помагат за постигането на целите ѝ, включително постигането на нулеви нетни въглеродни емисии до края на 2030 г. за поддивизията Device eXperience.

Galaxy Z Flip5 и Fold5 се отличават с повече рециклирани материали в сравнение с предишните поколения от сериите, включително рециклирано стъкло и алуминий и рециклирани пластмаси, произведени от изхвърлени рибарски мрежи, варели за вода и PET бутилки. Дори хартията, използвана за опаковъчната им кутия, е изработена от 100% рециклиран материал.

Тези нововъведения са целенасочено проектирани за по-дълъг срок на експлоатация. Всяко устройство се предлага с петгодишни актуализации на сигурността и четири поколения актуализации на операционната система, което спомага за удължаване на жизнения цикъл на продукта.

Наличност и цени

Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са налични за предварителна поръчка в България от 26 юли, а официалните продажби започват на 11 август.

Поръчай предварително в периода 26 юли – 10 август и спести до 550 лв. за Z Fold5 и до 430 лв. за Z Flip5 в предплатена Samsung Mastercard, като вземеш по-голямата памет на цената на по-малката.

С Galaxy Z Flip5 потребителите могат да изразят своята същност, избирайки между цветове Мента, Графитено, Естествен памук и Лавандула, както и широка гама от аксесоари, включително прозрачен калъф за аксесоари, калъф с капак от еко кожа, калъф Flipsuit и лесен за носене силиконов калъф с пръстен, за да създадат по-персонализирана визия.

Galaxy Z Fold5 се предлага в цветовете Студено синьо, Мистично черно и Естествен памук, а също и с различни калъфи, които са практични и стилни, включително калъф Slim S Pen Case, прозрачен калъф за аксесоари, калъф от еко кожа и стойка с каишка.

Устройствата в България идват на препоръчителни цени, както следва: Galaxy Z Flip5 (256GB) – 2349 лв.; Galaxy Z Flip5 (512GB) – 2579 лв.; Galaxy Z Fold5 (256GB) – 3699 лв.; Galaxy Z Fold5 (512GB) – 3949 лв.; Galaxy Z Fold5 (1TB) – 4399 лв.

Със Samsung Care+ потребителите получават подмяна на дисплея през първата година след покупката в оторизиран сервиз на Samsung.

За да научите повече за Galaxy Z Flip5 – тук. 

За Galaxy Z Fold5 – тук.