Samsung Display ще инвестира 11 милиарда долара в разширяване на една от най-големите си LCD фабрики. Въпросната се намира в Южна Корея.

За момента новината не е все още официално потвърдена, но според gizchina можем да очакваме официален анонс следващия месец, както и допълнителни детайли около инвестицията.

Според медията целта на корейския гигант е „да създаде по-напреднали LCD дисплеи“, но това, няма какво да се лъжем, е доста повърхностна дефиниция. Коя голяма компания инвестира подобни суми, за да не създава по-добри продукти?

За съжаление медията не посочва и детайли като времевите рамки, в които ще бъдат инвестирани въпросните 11 милиарда долара.

Прочети още: Премиерна дата за The Last of Us 2 и всички анонси от State of Play (ВИДЕО)

В крайна сметка обаче е адски любопитно, че корейската компания подготвя подобно количество инвестиции, след като преди малко повече от месец обяви, че се насочва към производството на големи OLED панели. Нещо повече, Samsung тогава обяви, че едната LCD фабрика (от общо три – две в Южна Корея и една в Китай) ще преустанови изцяло производството на LCD панели.

Въпреки че е лидер при производството на LCD панели в световен мащаб, OLED панелите набират все по-голяма популярност и голяма част от клиентите на Samsung Display се насочват именно към тях – независимо дали говорим за телефони или телевизори.

Може би Samsung е намерил ново решение при производството на LCD панели? Едновременно по-качествено и по-евтино? Разбира се, преди да получим официално потвърждение, всичко написано в този текст може да мине за спекулация.

Тагове: