Кога за последно видяхте видео с инструкции как се поддържа телефон? Може би в зората на смартфоните са били по-често срещани, но в днешно време почти всеки знае какво трябва и какво не трябва да прави с мобилното си устройство. Или поне това вярваше Samsung преди няколко месеца, допускайки същевременно и за щастие не чак толкова голяма грешка. Именно това е причината корейският гигант да разпространи кратко видео, което рекламира и най-вече обяснява как трябва да се грижите за Galaxy Fold.

Първата партида на устройството "колабира" в ръцете на правещите ревюта. Причините бяха, че журналистите махаха предпазното фолио, което приличаше на обикновен протектор, и така екранът спираше да работи по предназначение или малки частици прах и други малки обекти попадаха под екрана заради по-големи от безопасното дупки, около сгъващата се част на устройството.

Samsung тогава изтегли ревю копията и последните няколко месеца се погрижи да отстрани голяма част от проблемните елементи на сгъваемия телефон. Фолиото вече е от край до край и не изкушава хората да го махат, а дупките бяха запушени с Т-образни орнаменти. Въпреки това от корейската компания не поемат рискове и дори пускат допълнителна услуга, при която потребителите ще могат да се свързват с customer support относно всякакви въпроси, свързани с устройството.

Вижте още: IFA2019: Официално! Samsung Galaxy Fold се завръща по-скоро, отколкото очаквате