Точно преди Световната конференция на разработчиците 2019 Samsung обяви няколко нови лаптопа. Макар че официално ще бъдат наречени Notebook 7, изглежда са били силно повлияни от преносимите компютри на Apple. Ще има 13- и 15-инчови версии, всяка с компоненти, напомнящи страшно много на MacBook Pro. От големия тъчпад и тънките рамки по ръбовете до шрифта върху клавиатурата и тапетите - дори най-малките детайли наподобяват MacBook серията.

Една приятна разлика е, че Notebook 7 серията включва куп полезни портове – два 3.0 USB, USB-C, HDMI и слот за microSD карта, така че поне няма да има нужда от досадни донгъли. Но липсва порт за връзка с Ethernet.

Вижте още: Технологичните „неща“, които не съществуваха, когато Ливърпул спечели за последно Шампионската лига

Лаптопът ще върви с 8-а генерация процесор на Intel, 8 GB RAM, 1080p резолюция на екрана и сензор за пръстов отпечатък (онзи син бутон на клавиатурата). 15-инчовата версия може да бъде персонализиранa с Nvidia GeForce MX250, коeто е ъпгрейд в сравнение с вградените графики на Intel и също позволява инсталацията на допълнително SSD.

Има и още една версия – Notebook 7 Force. Тъй като тя идва само в черно, поне можем да придобием представа как би изглеждала черна версия на MacBook Pro, ако я произвеждаше Samsung.

Вижте също: Растежът на Huawei няма спирачки. Samsung също може да бъде доволен

Тагове: