Без излишен шум, Samsung обяви, че тазгодишните смартфони от достъпната серия J - Samsung Galaxy J7 и Samsung Galaxy J3 - ще бъдат пуснати отключени, за свободна продажба, на 14 септември.

Galaxy J7 може да се похвали с 5.5-инчов екран с HD резолюция и скенер за пръстови отпечатъци на предния панел. Смартфона има 2GB RAM памет и 16GB пространство, разшируемо до 256GB. Батерията е с капацитет 3300 mAh. Основната камера е двойна, 13-мегапикселова, а предната камера също е с такава резолюция.

Основната камера е специално оптимизирана за снимки при лоши светлинни условия, което звучи обещаващо - нощната фотография традиционно затруднява и най-съвременните камера сензори. Операционната система е Android Oreo.

Galaxy J3 е с 5-инчов HD екран и няма скенер на пръстови отпечатъци. Основната камера е една на 8 мегапиксела, а предната е на 5 мегапиксела. Батерията е с капацитет 2600mAh. Смартфона предлага 2GB RAM памет и 16GB пространство за данни, разшируемо до 256GB с microSD карта. Операционната система е Android 8.0.

Цена и пускови дати

Смартфоните влизат в продажба от 14 септември на цени в свободна продажба 250 долара за Galaxy J7 и 170 долара за Galaxy J3. Предстои да разберем какви ще са цените за Европа и какви предложения ще има от страна на българските телекоми за лизинг с план и договор.

Считаме, че моделите имат какво да предложат срещу тази пари, макар и конкуренцията в достъпния ценови сектор в момента да е изключително настървена.

Тагове: