Samsung Electronics планира да покаже множество умни устройства от категорията на битовата техника на световното изложение IFA 2017, съобщи AH. Компанията е инкорпорирала различни смарт технологии като изкуствен интелект, изчисления в облака и гласово разпознаване в новите си джаджи, които ще видим след 1 септември. 

Южнокорейците продължават с инвестициите в сферата на изкуствения интелект чрез редица придобивания. Скоро се очаква и създаването на фонд на стойност 1 млрд. щатски долара, с който да се изкупуват фирми, фокусирани върху иновативната технология. 

Samsung вече предлага устройства с вграден изкуствен интелект. Такива, например, са хладилниците Family Hub, които са обоурдвани с възможности за разпознаване на говор. 

Спекулира се, че новите уреди за дома ще могат да се контролират с глас, като най-вероятно функцията ще бъде контролирана от дигиталния асистент Bixby, наскоро пуснат на 200 пазара чрез смартфоните Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus

Samsung иска и да разшири спектъра продукти, които са сертифицирани от Open Connectivity Foundation със стандарта за Интернет на нещата. Освен за смарт телевизори, климатици и Family Hub хладилници, компанията ще си осигури OCF сертификати и за микровълновите, пералните и други битови уреди.