Вие вече може и да планирате лятната си ваканция, но преди да сте надвишили бюджета си, си запишете, че са възможни непредвидени разходи не за какво да е, а за нов сгъваем телефон. Samsung обяви, че ще проведе следващото си събитие Unpacked на 26 юли в 7 ч. сутринта по Гринуич - светло и доста рано за някои, но съвсем подходящо за Сеул, когато този час попада във вечерния диапазон. За България часът е 14, което пък е съвсем удобно време за "среща". Изображението и текстът, публикувани със съобщението, правят съвсем очевидно, че на събитието ще видим сгъваем телефон в стил флип, който естествено ще бъде Galaxy Z Flip 5, а се очаква и Z Fold 5. Вероятно ще видим и Galaxy Watch 6, както и някои таблети Galaxy. Това е доста пълен Unpacked.

Сгъваемият модел на промоционалното изображение на Samsung изглежда точно в съответствие със слуховете и изтичанията, които видяхме досега. За съжаление визуализацията не ни дава възможност да зърнем покриващия екран, който се очаква да бъде много по-голям от този на Z Flip 4.

За пръв път Samsung ще започне летния си Unpacked, фокусиран върху сгъваемите устройства, с усещане за малко съревнование от конкуренцията. Google наскоро пусна дългоочаквания Pixel Fold, а Motorola най-накрая се завърна в борбата с интригуващия Razr Plus. Все пак Samsung все още се намира в позицията на лидер и провеждането на това събитие на родна земя в Сеул изглежда като индикация за това колко важна е категорията на сгъваемите устройства за компанията. Всичко ще бъде разкрито след няколко кратки седмици, а ако не сте в Сеул, ще можете да наблюдавате събитието тук.

На потребителите в избрани региони Samsung отново предлага резервации за предварителни поръчки, които ви дават право на кредит от 50 долара, след като направите предварителна поръчка. Няма никакви ангажименти, освен да предоставите името и имейл адреса си, и можете да се запишете за резервация от тази вечер до 25 юли. Изглежда доста... гъвкаво.

Снимки: Unsplash

Виж още: Z Flip 5 може да осигури голям ъпгрейд на камерата и батерията само чрез софтуер