Серията Galaxy S24 може би тепърва започва да се оформя, но Samsung вече е започнал подготовката за нейния наследник. Гигантът е подал заявка за търговска марка за името Galaxy S25. Това следва заявката за търговска марка на Galaxy S24 в началото на август.

Забелязано за първи път от GalaxyClub, Samsung наскоро регистрира търговската марка Galaxy S25 в Мексико. Заявката е подадена в Мексиканския институт за индустриална собственост (IMPI) на 12 септември. Както се очакваше, тя попада в "клас 9" на интелектуалната собственост, като описанието точно гласи: teléfonos inteligentes. На испански това означава смартфони.

Тази заявка за търговска марка от Samsung не разкрива нищо повече. Тя обаче е поредното доказателство, че напоследък корейската фирма е по-активна в регистрирането на търговски марки за бъдещите си продукти. Обикновено компанията прави това само няколко месеца преди пускането на пазара, но през юли тази година тя регистрира прозвището Galaxy S24. Това е повече от половин година преди очакваната премиера на новите флагмани.

След това Samsung изненада всички, като миналата седмица подаде търговски марки за имената Galaxy Z Fold 6 и Galaxy Z Fold 7. Втората от двете се очаква да се появи едва през втората половина на 2025 г., което означава, че регистрацията е направена почти две години по-рано. Изглежда, че корейската фирма има навика да прави такива ранни регистрации. Galaxy S25, който би трябвало да дебютира в началото на 2025 г., вече също има официална търговска марка.

Интересно е, че Samsung е подал заявка за търговска марка в Мексико. Обикновено тя регистрира търговски марки за предстоящи продукти първо в Обединеното кралство, Европа или Южна Корея, а след това в други региони. Тази промяна обаче не означава нищо забележително. Търговската марка Galaxy S25 може скоро да се появи на официалните уебсайтове за търговски марки и на други пазари.

Ранната регистрация на марката Galaxy S24 може да бъде последвана от ранно пускане на телефоните на пазара. Според слуховете Samsung планира да представи флагманите си за 2024 г. през януари. Все още не разполагаме с точна дата на пускане на пазара, но според информацията компанията започва масовото производство на ключови компоненти през ноември. Производството на Galaxy S24 започна през декември, като официалната премиера се състоя на 1 февруари 2023 г.

Докато чакаме датата на пускане на Galaxy S24, изтичанията на информация за устройствата постепенно стават все по-подробни и чести. Samsung връща своя процесор Exynos във флагманската линия, но моделът Ultra може все пак да се доставя с чип Snapdragon в световен мащаб.

Снимка: Unsplash

Виж още: С новия шлем на Samsung може да помиришете прясно изпечен хляб във VR игра

 

Тагове: