Huawei Consumer Business Group представя HUAWEI WATCH 4 и WATCH 4 Pro - изцяло нова серия с eSIM, футуристичен дизайн и най-модерния набор от функции за управление на здравето. Всеки от нейните представители ще се предлага в комплект с безжичните слушалки Huawei FreeBuds 5i от 12 юни до 2 юли 2023 включително.

"В Huawei разбираме, че животът може да бъде прекалено забързан, затова създадохме серията HUAWEI WATCH 4 за повече удобство в натовареното ежедневие. Независимо дали спринтирате в работата или в спорта, серията HUAWEI WATCH 4 ще бъде ваш надежден и стилно изглеждащ партньор", коментира Анди Мяу, генерален мениджър на Huawei Consumer Group за България.

В лансирането на новата серия смарт часовници на Huawei участва и Сър Мо Фара - изключително успешен британски спортист и един от най-забележителните бегачи на дълги разстояния в света. Като професионалист в спорта той оценява важните й характеристики, които му помагат да оптимизира тренировките си и да достигне пълния си потенциал. "Новият HUAWEI WATCH 4 е още един победител. Харесвам първокласното титаново покритие, а екранът е невероятен! И въпреки че повечето хора смятат, че аз и моят треньор се интересуваме само от проследяването на показателите за бягане, всъщност общите здравни показатели са много важни за анализа на представянето ми. А WATCH 4 с един бутон прави получаването на цялата тази информация наистина, наистина лесно. Обичам го!", споделя Сър Мо.

Личен здравен асистент, който предлага цялостен мониторинг

Серията HUAWEI WATCH 4 предлага съставяне на електрокардиограма и 8-канален оптичен сензор за сърдечен ритъм с технология TruSeen™ 5.0+. Така тя осигурява прецизен мониторинг на показателите за сърдечно здраве като аритмия, пулс и модели на промяната му. Така часовникът може да предупреди за рискове, свързани със сърцето, като аномалии в сърдечния ритъм и артериалната ригидност.

Симптомите на ранно нарушение на белодробните функции обикновено са трудни за откриване, но серията HUAWEI WATCH 4 идва на помощ с новата си функция за проверка на дишането. Обективни индикатори като честота на дишане, диапазон на SpO2 и звуци при кашлица, заедно с информация за риск при тютюнопушене или замърсяване на въздуха, са база за оценка на здравето на белите дробове с помощта на патентован алгоритъм за анализ на респираторния спектър. Иновацията осигурява лесен достъп до резултатите и персонализирани съвети в приложението HUAWEI Health, което дава възможност на потребителите да предприемат превантивни мерки и да защитят белите си дробове.

Функцията HUAWEI TruSleep™ 3.0 също е усъвършенствана в HUAWEI WATCH 4. Тази технология е изследвана, разработвана и оптимизирана от години и в момента е водеща в индустрията, като се базира на инфрачервена светлина за проследяване на съня. Подобренията са свързани с по-голямата точност, която позволява да се записва качеството на съня в допълнение към съществуващата способност за автоматично проследяване на продължителността и представяне на цялостната структура на съня и дрямките (включително лек сън, дълбок сън, REM и будност) чрез анализиране на множество физиологични параметри въз основа на движението на тялото, сърдечната честота и HRV.

Първокласни материали и дизайн

HUAWEI WATCH 4 Pro идва с титанов корпус от аерокосмически клас, който придава луксозно усещане, a водещото в индустрията сферично сапфирено стъкло на циферблата му добавя нотка елегантност, която да издържи на ежедневно носене. HUAWEI WATCH 4 се предлага с черен дизайн на корпуса от неръждаема стомана, с 3D извито стъкло във футуристичен стил. Тематичните циферблати на серията са базирани на луната и планетите. С тази уникална дизайнерска концепция и издръжливи материали, серията HUAWEI WATCH 4 се откроява в света на смарт часовниците.

HUAWEI WATCH 4 Pro може да се похвали с 1.5-инчов LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) гъвкав екран със съотношение дисплей към тяло 71.72% и висока енергийна ефективност при 1 Hz Always-On Display (AOD). HUAWEI WATCH 4, от своя страна, разполага с 1.5-инчов LTPO дисплей със съотношение екран към тяло до 74% и тънка рамка от 0.855 мм. И двата смарт часовника поддържат до 30 метра водоустойчивост при свободно гмуркане, 5 ATM при плуване и имат рейтинг IP68.

Над 20 000 теми за циферблати, достъпни за серията HUAWEI WATCH 4, дават богатство от варианти за себеизразяване. Сред тях темите Planet Quest представят различни планети в Слънчевата система, а Star Voyage - циферблати, вдъхновени от Космоса и космическите кораби.

Както HUAWEI WATCH 4 Pro, така и HUAWEI WATCH 4 се предлагат със собствени уникални каишки. HUAWEI WATCH 4 Pro се предлага с две опции - титанова верижка с H-образен отделящ се дизайн и полирана повърхност или тъмнокафява кожена каишка с ръчно покритие за съвременен изискан външен вид. HUAWEI WATCH 4 разполага с черна флуороеластомерна каишка със спортна, минималистична визия, изключително лесна за почистване.

Достъп до здравни показатели в реално време

Серията HUAWEI WATCH 4 прави значителна крачка напред в мониторинга на здравето чрез едновременно измерване на седем различни здравни индикатора. Заедно с традиционните индикатори за сърдечна честота и SpO2 вече е включено и усъвършенствано наблюдение като ЕКГ, артериална ригидност, нива на стрес, температура на кожата и белодробна функция. Health Glance и Health Trends предоставят резултатите по нагледен и достъпен начин, включително с интуитивна диаграма. Smart Health Reminders изпраща навременни известия и предложения, за да помогне на потребителите да поддържат здравословен пулс и нива на кислород в кръвта. Той също така предоставя напомняния в реално време за аномалии, за да ви предупреди за всякакви проблеми на ранен етап. С функцията Health Community в приложението HUAWEI Health, потребителите могат да позволят на семейството и приятелите си да следят техните здравни резултати, да получават известие при падане или при необичайни показания.

Над 100 спортни режима

Серията HUAWEI WATCH 4 е изключителен фитнес спътник, предлагащ на потребителите над 100 спортни режима. Професионалните оценки и обратната връзка помагат на потребителите да анализират по-добре своите тренировки. Най-новият смарт часовник се предлага с Free-dive режим, който е преминал строги тестове за водно налягане и може да издържи на солена вода, температура и удар. Освен това часовникът включва функции за измерване на температурата на водата и компас за гмуркане, което го прави идеален фитнес инструмент за спортисти и любители на активности на открито. Подобрената Activity Rings функция служи за мотиватор за постигане на поставените фитнес цели. С обратна връзка в реално време и сигнали за напредъка през деня потребителите непрекъснато са стимулирани да постигат и надхвърлят личните си цели.

Всичко, което можете да поискате от един смарт часовник

Серията HUAWEI WATCH 4 предлага свеж UX дизайн за по-лесно преглеждане на данни и активни приложения. Подобрената eSIM функция позволява разговори и съобщения далеч от смартфона, докато Super Link функцията ще се свързва със смартфони и слушалки в същия акаунт, така че потребителите да могат да приемат повиквания, да контролират възпроизвеждането на музика и дистанционно да правят снимки от часовника си. Първото Huawei приложение за карти за часовници, Petal Maps Watch Edition, предоставя навигационни услуги без нужда от смартфон. Той дори поддържа синхронизация в реално време и вибрационни напомняния, така че е по-удобен, когато тренирате навън.

Серията HUAWEI WATCH 4 е отлична комбинация между мощност и издръжливост. Нейната базирана на две ядра архитектура предоставя два различни режима - Standard и Ultra-long Battery Life. С възможностите за двоен режим HUAWEI WATCH 4 Pro и HUAWEI WATCH 4 предлагат съответно 4.5 дни и 3 дни живот на батерията при типични сценарии на използване в стандартен режим. За продължителна употреба може да се превключи към режим Ultra-long Battery Life, осигуряващ до 21 дни и 14 дни живот на батерията съответно за HUAWEI WATCH 4 Pro и HUAWEI WATCH 4. В него потребителското изживяване не е компрометирано и потребителите все още могат да използват напълно функции като спортен режим и наблюдение на здравето. Когато батерията в крайна сметка се изтощи, на помощ идва HUAWEI WATCH Wireless SuperCharge. Само кратко зареждане от 15 минути ще осигури цял ден употреба.

Цени и наличности

HUAWEI WATCH 4 и WATCH 4 Pro вече са налични в България и до 2 юли включително се предлагат в комплекст с Huawei FreeBuds 5i. Препоръчителната крайноклиентска цена на Huawei Watch 4 Pro с титанова верижка е 1199 лв., на Huawei Watch 4 Pro с кожена каишка - 1099 лв., а на Huawei Watch 4 - 849 лв., или със съответните планове на мобилните оператори. Можете да ги намерите в търговската  мрежа. Повече подробности можете да откриете тук.