Въпреки че Alienware не е по вкуса на всеки потребител, никой не може да отрече, че тези лаптопи са едно от най-интересните предложения на пазара. Сега става още по-интересно, защото Dell обяви, че ще използва най-новите Core i9 процесори на Intel за Alienware 15 и 17.

Страхотната охлаждаща система в тези лаптопи е идеална за работещите на над 5 GHz чипове. При новото поколение перките на вентилаторите ще са с 50% по-тънки. От Dell споделиха още, че процесорът ще си има собствен радиатор, за да се охлаждат всички шест ядра още по-ефикасно. Всичко това ще добави поне 10% към производителността на Alienware 15 и Alienware 17.

Освен това обновените издания на Alienware ще имат новия софтуер на Dell Alienware Command Centre. Той беше представен на CES по-рано тази година. Програмата позволява лесна оптимизация и настройка за вашата машина. Например можете за секунди да направите овърклок на процесора си, без да ровите в настройките на BIOS.

Освен двата нови модела Alienware ще видим още няколко гейминг предложения от G сериите. В средата на юли ще е наличен нов Dell G3 15, в началото на май ще видим Dell G5 15, а още в края на този месец на пазара ще се появи Dell G3 17. Тези по-достъпни предложения ще са оборудвани с графични карти GeForce GTX 1050 и GTX 1060. Лаптопите ще се предлагат с различни процесори от осмо поколение на Intel. За G5 15 дори ще се предлага с 4K IPS дисплей, въпреки че това може да няма много смисъл, когато имате GTX 1060 за графична карта.