Разследване на New York Times поставя началото на разплитането на поредния секс скандал отвъд Океана, който този път засяга известната медия Vice.

Вестникът се добра до доказателства, че поне четири съдебни дела за сексуален тормоз в популярната медия са били уредени с извънсъдебно споразумение. Над 20 жени са били обекти или свидетели на такъв тормоз. Самият президент на Vice Андрю Крейгтън очевидно е платил 135 хиляди долара на бившa служителка на медията, за да спечели мълчанието ѝ, след като тя е заплашила да разгласи, че уволнението ѝ се дължи на отказа ѝ да има интимни отношения с него.

С това Vice става поредното име в медийния бизнес, опетнено от сянката на секс скандалите. В същото време, компанията е уникална с това, че по-голямата част от ръководните служители са млади и корпоративната ѝ култура винаги е била доста либерална.

Към момента Vice се оценява на 6 милиарда долара и някои от най-големите американски мултимедийни гиганти са инвеститори там, така че развитието на скандала и неговото отражение върху репутацията на компанията ще имат особено значение за нейното бъдеще.