Очаква се Apple да разкрие шлема Reality Pro XR на събитието WWDC следващата седмица и вече видяхме много разнообразни подробности за устройството.

Сега анализаторът на дисплеи Рос Йънг публикува в Twitter очевидна информация за екрана на новата джаджа на Apple. И изглежда, че устройството може да надмине съперниците си с километри.

По-конкретно Йънг казва, че шлемовете Reality Pro имат два 1.41-инчови микро LED екрана с 4000 пиксела на квадратен инч (PPI) и яркост 5000 нита, която предизвиква ретина.

Каква е съпоставката с други такива устройства?

Йънг уточни, че ще получите 4K резолюция за всяко око. С други думи това ще засенчи Meta Quest Pro, която предлага 1800 x 1920 пиксела. Стойността ще надмине и PlayStation VR 2, която предлага 2000 x 2040 пиксела.

Междувременно 5000 нита също е безумно число за яркост. Няма информация за яркостта на Quest Pro, но Quest 2 достигна нищожните 100 нита, докато според съобщенията PSVR 2 предлага 265 нита.

Разбира се, струва си да се отбележи, че Quest 2 има цена от 400 долара, докато PSVR 2 се продава на дребно за 550 USD. Междувременно се очаква шлемът на Apple да се продава на дребно за няколко хиляди долара, така че това не е съвсем справедливо сравнение. Но Quest Pro има стартова цена от 1500 долара, което го прави по-подходящо сравнение.

Все пак тези спецификации предполагат, че шлемовете на Apple Reality Pro ще надминат дори конкурентите от премиум класа, когато става въпрос за изживяване при гледане. Но хардуерът не означава нищо без софтуер, така че сме нетърпеливи да видим дали Apple има някакви хитови нови приложения.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple също забрани на служителите си да използват ChatGPT