Подходът на Google към парите е в много направления. Компанията има Google Wallet, Android Pay, Payment Request API, а сега и Google Payment API.

Тази платежна система ще ви позволи да си купувате неща - както в приложения, така и в уебсайтове, използвайки профила си в Google. Новото API ще позволи на разработчиците от трети страни да ви таксуват в профила ви в Google.

Ако всичко това ви звучи познато, то е защото Google всъщност имаше един продукт, който “уби” още през 2013 година, наречен Google Checkout. Днес разработчиците могат да използват PayPal Express Checkout, за да постигнат нещо подобно, но сега ще имат и друг избор.

Google ще използва тази услуга и в своя интелигентен асистент, за да улесни сделките. Ще можете да кажете на глас: "изпрати 50 долара на Пол Милър" и Google Assistant ще потвърди транзакцията, а вие ще трябва да я финализирате с пръстовия си отпечатък.

Google Payment AP все още не е публично достъпен, но Google вече го тества с няколко партньори. Плащанията с Google Assistant ще бъдат достъпни само в САЩ през “следващите месеци."

Тагове: