Apple ще работи в колаборация с американския хардуерен и софтуерен играч Valve, съобщава DigiTimes.

Продуктът, върху който ще работят двете компании, е AR хедсет, който трябва да дебютира във втората половина на следващата година.

Сглобяването на устройството ще се поеме от тайванските Quanta Computer и Pegatron.

Припомняме, че двете компании вече работиха заедно върху възможността VR хедсетът и софтуерът на Valve да бъде съвместим с macOS през 2017 година.

Прочети още: На лов за качествени мишки и клавиатури с Logitech

DigiTimes натъртва, че този път двете компании няма да работят върху VR хедсети, а AR такива. Според медията Тим Кук вярва, че AR ще спомогне дигиталното съдържание да се превърне в част от реалния живот на потребителите по всяко време на денонощието.

Трябва да допълним, че през юли Apple преустанови вътрешната разработка на AR/VR хедсети и разпусна екипа, отговарящ за създаването им.

По последна информация на тайвански източници обаче Apple просто е преминавала от вътрешна към външна разработка на AR/VR продукти и именно Valve е основната причина за подобно решение.

Предвид стойностите на двете компании очакваме любопитна колаборация, плодовете на която, както отбелязахме, ще видим във втората половина на 2020 година.

Не на последно място код, намерен в Xcode 11 и iOS 13, подсказа по-рано през годината, че Apple очевидно работи върху някакъв вид хедсет с добавена реалност.

Тагове: