Напоследък електро-двигателите станаха тема №1 в автомобилния свят. Особено след изложението в Женева. Подобен концепт е и FROST, специално създаден за TH!NK, норвежка компания занимаваща се с разработването на електромобили.


Концептът е двуместен, подобно на спортните коли, но за разлика от тях е с предно и задно предаване. Вдъхновен от ледените пейзажи и разчупените форми на фиордите и ледовете, той е дело на норвежкия студент по промишлен дизайн Андерс Глосли. Предвиден е да издържи в изключително екстремни зимни условия и е разработен както продукт за изследователски екипи или смели авантюристи, които искат да предприемат пътешествие в особено студени и труднопроходими за нормална кола условия.


FROST се задвижва от AWD (all-wheel-steering) система, която предлага самостоятелен контрол и тяга на всяко едно от колелата му. Всъщност тяхната роля поемат широките каучукови вериги, спомагащи на FROST да прекосява терени с мека повърхност, като мочурища, снежни полета и заледени езера. Големите вентилатори в задната част, освен че се грижат за въздушния поток в кокпита, също така регулират температурата на електро-моторите и акумулаторния блок на FROST. Допълнително това превозното средство разполага с Information hose, която е разположена също в задната част на колата. Този маркуч събира информация за околната среда и температурата и извежда получените данни на два дисплея - един вътрешен и един външен.

Тагове: