Серията Samsung Galaxy S24 отново е набелязана да получи версия с Exynos, след като линията Galaxy S23 напълно възприе чиповете Snapdragon на Qualcomm. Според доклад на Chosun Media, Samsung ще оборудва устройствата Galaxy S24 с предполагаемия процесор Exynos 2400, за да компенсира разходите за други подобрения. Това е третият доклад за това, че Samsung вероятно подготвя варианти на Exynos Galaxy 24. Преди това чухме същото от изтичане на информация и от друга корейска новинарска медия. Също така се появи слух, че Samsung вероятно ще използва Snapdragon 8 Gen 3 за вариантите Plus и Ultra.

Междувременно последното изтичане на информация също така извежда възможен ъпгрейд на дисплея за серията Galaxy S24. Съобщава се, че Samsung ще използва нови високопроизводителни OLED панели от 13-о поколение (M13) в телефоните. Новите дисплеи ще бъдат надграждане спрямо екраните M12, които понастоящем се намират в Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5. Очаква се предстоящата серия iPhone 15 на Apple също да има същите панели M12. Така че от техническа гледна точка триото Galaxy S24 ще има по-добри дисплеи в сравнение с новите iPhone-и. Източници на южнокорейското издание твърдят, че OLED панелите M13 ще бъдат по-тънки и по-енергийно ефективни.

Изтеклата информация предполага също, че базовите модели Galaxy S24, Galaxy S24 Plus и Galaxy S24 Ultra ще получат 12 GB RAM и 256 GB памет. Този ъпгрейд със сигурност трябва да зарадва потенциалните купувачи, ако Samsung се придържа към същите цени като тази година. Очаква се Galaxy S24 Ultra също да получи вариант с 16 GB RAM.

Снимка: Unsplash

Виж още: Google може да направи тези хардуерни изисквания задължителни за сгъваемите устройства

 

Тагове: