За никого не е тайна, че не само Samsung и Huawei работят върху „гъвкави“ смартфони. Почти всички големи компании в технологичния бранш разработват свои версии на „гъвкави“ устройства.

Любопитно е, че често пъти в слуховете за подобни устройства попада Sony, която от години страда на мобилния пазар.

Нещо повече, последният слух, свързан с „огъваемо“ устройство на Sony, натъртва за „Наутилус дизайн“, при който дисплеят ще се нагъва на ролка. Моментните официални устройства на Samsung и Huawei не могат да се похвалят с подобни спецификации.

Прочети още: Huawei отново даде Apple за пример и направи важни уточнения

Информацията идва от туитър акаунта Max J., a.k.a. @Samsung_News_, който е популярен с течовете си относно корейския гигант.

Според него хибридното устройство ще използва Qualcomm Snapdragon 855 в съчетание с X50 модем. Батерията ще бъде с мощност 3230 mAh, а що се отнася до камерата, тя ще бъде с приближение до 10х.

Най-интересното твърдение обаче е навиващият се на ролка дисплей (LG демонстрира подобен телевизор в началото на годината).

Още по-впечатляващо е подхвърлянето на „лийкъра“, според което „гъвкавото“ устройство на Sony ще дебютира през декември тази година или началото на 2020.