Следвайки невероятният успех на over-ear моделът – WH-1000XM3, сега Sony представи умален вариант с почти същото име – WF-1000XM3. Тапите са напълно безжични и идват със собствена кутийка за зареждане и съхранение. Едно от най-впечатляващите качества, което бе ключово за успеха на по-големият брат, бе отличната активна шумоизолация. Новите in-ear buds обещават също толкова добра ANC, ако не дори и повече (и то в по-компактен формат), благодарение на новия си и подобрен QN1e чип.

Често оплакване при true wireless earbuds формата е, че двете тапи трябва да се свържат една към друга и след това към телефона. С AirPods Apple намериха начин да избегнат досадният процес, като интегрирахa отделен чип за свързване и на двете тапи директно към iPhone. Sony са използвали подобна технология, затова свързването не би трябвало да е проблем.

Батерията се очаква да е около 6 часа, което е стандартно за слушалки от този тип. Кейсът обаче предоставя още 18 часа заряд, което означава, че на теория, с едно зареждане на тапите заедно с кутийката, би следвало да имаме 24 часа живот на батерията. Има и функция за бързо зареждане – 10 минути в контакта означава 90 минути слушане на музика.

Друга функция, наследена от големите слушалки, е Quick Attention. Ако задържите пръстта си върху лявата слушалка, автоматично силата на звука ще се намали, за да може да чуете какво се случва около вас. WF-1000XM3 ще излязат на пазара още през юли на цена от $230.

Вижте още: Устройството, което промени начина, по който слушаме музика (ВИДЕО)