След като миналата седмица стана ясно, че Sony стартира предварителните поръчки на новия си флагман Xperia XZ Premium, днес българският клон на компанията обяви условията и за родния пазар. Заявките за новия телефон са възможни в Технополис, като всеки, поръчал апарата преди 31 май 2017 г., получава и безплатен подарък безжичните шумопотискащи h.ear on слушалки MDR-100ABN, чиято цена е 599 лв. Цената на самия телефон е 1479 лв., като тази версия не включва договор с мобилен оператор или друг абонаментен план.

Xperia XZ Premium беше представена на Мобилния конгрес в Барселона, като се отличава с новата Motion Eye камера на Sony. Тя може да улавя видео с 960 кадъра в секунда, като освен това телефонът има първия 4K HDR дисплей в смартфон. Телефонът е с 5.5-инчов дисплей с приятен заоблен дизайн и топ спецификации - Snapdragon 835, 4 GB RAM и 64 GB вътрешна памет, както и слот за microSD. В момента наличните цветове са хром и черен, като няма информация дали и кога Bronze Pink версията ще се предлага у нас.

Промоцията е валидна до 31 май или изчерпване на количествата.

Слушалките, които клиентите ще получат като подарък, са безжичните Sony MDR-100ABN, които включват технологии за шумопотискане, цифрово изолиране на шума и hi-res audio. Също така моделът има NFC модул, с който свързването с телефона става буквално с едно докосване, като в пакета все пак има и кабел.