Водните пистолетчета, с които някога си играехме, вече не са същите. Технологичната иновация не подминава дори нещо толкова невинно като добрите стари пръскалки. Новият хит в Kickstarter е най-бруталното водно оръжие, което някога сме виждали - Spyra One.

Чрез специално проектирана дюза, пушката изстрелва концентрирани водни струи от по 30мл - или колкото чаша за шот - на цели 7.5 метра разстояние. Резервоарът е решен така, че всеки изстрел да съдържа точно определеното количество вода, изстреляна винаги с еднаква мощ. Тоест няма да ви се налага да изпомпвате конвулсивно както при не толкова високотехнологичните пушкала на пазара.

Резервоарът побира достатъчно вода за 25 изстрела и презарежда само за 14 секунди чрез потапяне  и задържане на специално предвиден бутон. Няма начин да не разберете, че е настъпил момента за презареждане - Spyra One има дисплей, показващ оставащите "патрони" и живота на батерията - вградена и с капацитет за 1125 изстрела.

Други технологични съвършенства по пушкалото включват механичен филтър за премахване на вредни частици от водата, автоматична помпа, изцяло електронен спусък и подсилена конструкция с гумирано покритие за подобрен захват. О, има и USB C за зареждане на батерията!

Водният бой с тази пушка сигурно е доста вълнуващо - и приятно разхлаждащо в летните жеги - изживяване, но уви, появата му е насрочена чак за август 2019г. Освен това, Spyra One е скъпичък - цената започва от 115 евро без доставка. Но ако се увенчае с успех, това пушкало ще отприщи цяла серия себеподобни от най-различен клас и цени. Така че до една-две години ще можете да модернизирате и водните боеве, освен всичко останало в живота ви.