Всички бихме искали да сме супергерои и да се впускаме в увлекателни предизвикателства и приключения. Доказано е, че децата често неволно избират идоли, които визуално приличат на тях. И производителят на играчки Hasbro има идея, сбъдваща мечти за милиони. Благодарение на нов материал за 3D печат и работен процес от компанията за 3D принтери Formlabs компанията може да създава персонализирани екшън фигури в мащаб.

Проектът се нарича Hasbro Selfie Series и дава възможност на феновете да създават „колекционерски“ 6-инчови екшън фигури, които приличат на тях самите. За да създадете фигура, изтеглете приложението Hasbro Pulse, сканирайте лицето си, персонализирайте екшън фигурата и изчакайте, докато пощальонът ви донесе най-готиното нещо, което някога сте виждали: мъничка ваша версия от пластмаса. 
Партньорството е кулминация на проучване, което е започнало през 2014 г., когато Hasbro избра да използва 3D принтери Formlabs за бързо прототипиране на екшън фигури. Сега съдружието еволюира от създаване на прототипи до производство на краен продукт, позволявайки на феновете да създават персонализирани екшън фигури, базирани на класически и настоящи герои от популярни филми, телевизионни сериали и комикси. 

„Нашата работа с Hasbro продължава да се развива, за да сме в челните редици на иновациите“, заявява Макс Лобовски, главен изпълнителен директор и съосновател на Formlabs. „3D печатът отдавна се разглежда като инструмент за създаване на прототипи, но платформата за персонализиране на Hasbro Selfie Series демонстрира, че Formlabs позволява производство на краен продукт в мащаб. Обичам да правя и персонализирам неща, които използвам, и се вълнувам да видя как феновете реагират на това ново изживяване, задвижвано от 3D принтиране.“ 

Снимки: Hasbro

Виж още: Новият телефон Nokia има скрито зарядно за слушалки