Ако видеоигрите имат нещо като боксофис класации, това започва да е класацията на едновременен брой играчи на дадено заглавие. Elden Ring е последният хит, който поставя рекорди, като най-новата игра на From Software се разрасна до повече от 950 000 играчи през втория уикенд след пускането си. Според SteamDB тя достигна своя връх при 953 426 едновременни играчи.

Въпреки че това не дава добра оценка за общия брой закупени копия, вероятно означава, че играта е продала няколко милиона бройки само на компютър - без дори да споменаваме конзолите. Това е в допълнение към факта, че е една от най-добре рецензираните игри някога - PS5 версията ѝ Metacritic има сборен резултат от цели 96 пункта.

Ако случаят е такъв, може би РС версията вече е спечелила достатъчно пари, за да може някой от FromSoftware да обърне внимание на техническите проблеми, които тормозят играта, или може би дори да помисли да направи нещо за откровено неудобни контроли при управлението с мишката и клавиатурата на Elden Ring за РС.

Рекордните издания стават все по-чести през последните няколко години, тъй като потребителската база на Steam нарасна до нови висоти. Приблизително през последните две години Valheim, New World, Cyberpunk 2077 и Lost Ark са нови заглавия, влезли в топ 10 на всички времена.

Снимка: FromSoftware

Виж ощеElden Ring - Opus magnum!